Innebandy VM

Innebandy är en sport som är väldigt populära här i Sverige och vartannat år så går det stora världsmästerskapet av stapeln. I denna turnering som har funnits sedan 1996 deltar 16 landslag ifrån såväl Europa som Amerika och Asien. Lagen delas in i fyra grupper om fyra där alla möter varandra en gång innan de bästa lagen avancerar till slutspel.

Här kommer du att hitta grupperna som lagen kommer att spela i under VM 2018, som spelas i Prag den 1-9 december. Då kvalet ännu inte är spelat så är samtliga lag ej klara och vi kommer att presentera grupperna när dessa är färdiga.

Nedan kommer vi även att uppdatera med resultaten ifrån matcherna som spelas under turneringens gång.

Lagen delas delvis in i sina grupper utifrån hur bra laget är. När alla lag har mött varandra inom grupperna går de två bästa lagen i grupp A och B till kvartsfinal, samtidigt som lag 3 och 4 ifrån grupp A och B gör upp med de två bästa lagen i grupp C och D i playoff. Det som står på spel i dessa möten är de fyra kvarvarande platserna i kvartsfinalerna. Härifrån spelas mästerskapets slutspel sedan såsom i många andra sporter med semifinaler och slutligen matcher om medaljerna.

Det svenska herrlandslaget i innebandy har under åren haft en hel del framgångar och tagit medalj i samtliga mästerskap. Även för damerna har det blivit en hel del segrar, där man med god marginal toppar guld-ligan.