Världsmästerskapet i fotboll är en turnering som spelas vart fjärde år och avgör vilken utav världens alla nationer som är allra bäst på att spela fotboll- Mästerskapet arrangerades för första gången 1930 och har sedan dess växt till den stora fotbollsfest som den är idag. Turneringen inkluderar 32 landslag som alla har tagits fram via kontinentala kval, där varje världsdel har tilldelats ett visst antal VM-platser. Turneringen inleds med ett gruppspel där lagen delas in i åtta grupper om fyra.

Här kan du se ställningen i samtliga VM-grupper samt under mästerskapet 2018.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Grupp D

Laddar...

Grupp E

Laddar...

Grupp F

Laddar...

Grupp G

Laddar...

Grupp H

Laddar...

Nedan kommer dessutom resultaten i samtliga matcher som spelas under turneringen att presenteras

Laddar...

Slutspelsträdet för VM 2018

Laddar...

Under gruppspelet så möts alla lag inom grupperna en gång, där det alltså finns nio viktiga poäng att plocka hem. De två lag som hamnar högst upp i vardera grupp går härifrån vidare till slutspelet, som inleds med åttondelsfinaler mot lag som man tidigare inte har spelat mot. Efter dessa matcher följer kvartsfinaler för de åtta lag som tar sig vidare och sedan semifinaler för de kvarvarande fyra nationerna. Här handlar det inte om att vinna eller försvinna på samma sätt, utan snarare om man ska ha chansen på guld, eller möjligheten att ta medalj över huvud taget.

Brasilien är det landslag som hittills har haft störst framgångar i VM med fem medaljer utav valören guld. Ett annat lag som också gjort bra ifrån sig i turneringen är Tyskland. Laget har nästan alltid varit med i slutkampen om medaljerna i die Fußballweltmeisterschaft, men sommaren 2018 blev man överrumplade av bland annat det svenska laget. För första gången någonsin missade laget ett avancemang till slutspelet och placerade sig allra sist i gruppen efter Sverige, Mexiko ock Sydkorea.

Det svenska landslaget har inte lyckats ta sig hela vägen till ett VM-guld, men spelade final vid VM 1958 där man föll mot just det sydamerikanska topplaget. I övrigt har man tagit hem två bronsmedaljer, där den senaste kom vid det mycket omtalade mästerskapet i USA 1994.