Världsmästerskapet i ishockey är en internationell turnering som går av stapeln en gång om året i maj månad. Här deltar de 16 främsta landslagen i en turnering där en utav de tyngsta priserna inom ishockeyns värld står på spel. Till största del är det länder ifrån Europa och Nordamerika som deltar, men det har även hänt att nationer ifrån andra delar utav världen har deltagit. Turneringen är tungt mediebevakad och går att följa i någon utav de större svenska tv-kanalerna.

Annons: ⇢ 🇸🇪 888sport - Sätt in 100 kr - få 200 kr att spela för!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Här hittar du tabellerna för hockey VM 2020 som går av stapeln i Schweiz den 8-24 maj 2020.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Nedan följer dessutom resultaten ifrån samtliga matcher som spelas under mästerskapets gruppspel.
[sportresults id=355-356 type=list]

När de åtta lagen inom grupperna har mötts i varsin match så går de fyra lagen ur vardera grupp vidare till VM-slutspel. Det lag som kom först i grupp A ställs här mot laget som kom på fjärdeplats i grupp B, samtidigt som tvåan i grupp A möter trean i grupp B och så vidare. De lag som slutligen vinner sina kvartsfinaler går vidare till semifinal, där en plats i den stora finalen står på spel. De lag som förlorar sina semifinaler möts i sin tur i en kamp om bronset.

Samtidigt som slutspelet pågår får de två lag som placerade sig sist i sina grupper förbereda sig för en kommande VM-säsong i den längre ligan. I sin tur så går de två lag som placerat sig bäst i division I Grupp A upp och får delta i det stora mästerskapet.

Undre åren så har en hel del länder fått äran att stå på prispallen under VM. Det lag som placerat sig högst upp flest gånger är Ryssland (sammanräknat med Sovjetunionen), men även Sverige har vid flera tillfällen tagit medalj.