Världsmästerskapet i bandy är en turnering som spelas en gång varje år, där de bästa landslagen inom sporten gör upp mot varandra om vilka som är de allra bästa. I turneringen finns det plats för 8 landslag som främst kommer ifrån Europa, men det händer även att asiatiska och nordamerikanska lag är med och tävlar. Lagen delas in i två grupper om fyra och inleder turneringen enligt ett klassiskt gruppspel där alla lag möter varandra.

Här kommer vi att så småningom presentera grupperna som lagen kommer att delta i bandy VM 2020 som spelas i Ryssland.

Under turneringens gång kommer vi dessutom att uppdatera sidan med resultaten ifrån samtliga matcher som spelas.

Till skillnad ifrån många andra världsmästerskap, så är det inga lag som åker ur bandy VM efter gruppspelet, utan samtliga lag får en chans att spela kvartsfinal. Lagen delas in i lag utifrån sina placeringar i grupperna, där det bästa laget i grupp A möter det sämsta laget i grupp B och så vidare. De lag som sedan vinner dessa matcher går till semifinalerna, där de två vinnarna får göra upp i finalen.

Mästerskapet arrangerades för första gången 1957 och har sedan dess hållits på en mängd olika platser i världen. Dessutom har flertalet medaljer delats ut, där det svenska landslaget flera gånger har stått högst upp på prispallen. Andra länder som har haft stora framgångar är Ryssland och dåvarande Sovjetunionen.