Bandy VM

Världsmästerskapet i bandy är en turnering som spelas en gång varje år, där de bästa landslagen inom sporten gör upp mot varandra om vilka som är de allra bästa. I turneringen finns det plats för 8 landslag som främst kommer ifrån Europa, men det händer även att asiatiska och nordamerikanska lag är med och tävlar. Lagen delas in i två grupper om fyra och inleder turneringen enligt ett klassiskt gruppspel där alla lag möter varandra.

Här hittar du tabellerna för bandy VM 2018 som spelades i Sibirien mellan datumen 29 januari och 4 februari 2018.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Nedan följer även samtliga resultat ifrån matcherna som spelades i turneringen.

Laddar...

Till skillnad ifrån många andra världsmästerskap, så är det inga lag som åker ur bandy VM efter gruppspelet, utan samtliga lag får en chans att spela kvartsfinal. Lagen delas in i lag utifrån sina placeringar i grupperna, där det bästa laget i grupp A möter det sämsta laget i grupp B och så vidare. De lag som sedan vinner dessa matcher går till semifinalerna, där de två vinnarna får göra upp i finalen.

Mästerskapet arrangerades för första gången 1957 och har sedan dess hållits på en mängd olika platser i världen. Dessutom har flertalet medaljer delats ut, där det svenska landslaget flera gånger har stått högst upp på prispallen. Andra länder som har haft stora framgångar är Ryssland och dåvarande Sovjetunionen.