Förhöjda Odds – Hur funkar boostade odds?

Förhöjda Odds – Hur funkar boostade odds?2020-02-24T13:40:29+01:00

Spelbolag som erbjuder boostade odds 

Betsson
William Hill
888sport 

Erbjudanden för boostade odds

Vad är förhöjda Odds?

Ett förhöjt odds eller boostat odds som det också kallas är när spelbolagen erbjuder ett högre odds på ett specifikt spel eller en specifik match. Där oddset är högre än vad resterande spelmarknaden erbjuder på samma typ av spel. Detta gör spelbolagen dels för att locka till sig nya spelare till sidan. Men det erbjuds även förhöjda odds för befintliga kunder som är ett sätt för att få spelare att stanna kvar på just den spelsidan. Förhöjda odds är nästan alltid en förlustaffär för spelbolagen på kort sikt då det höga oddset gör att marginalerna från spelarna försvinner. Dock så anser spelbolagen att det är värt att erbjuda denna typen av erbjudanden till kunder på längre sikt.

Vilka typer av förhöjda odds finns det? 

Boostade odds som välkomstbonus – Spelbolaget erbjuder ett betydligt högre odds på en specifik match för att locka till sig nya kunder till sidan. Det kan vara en match där vanliga spelmarknaden har oddsen 2.00 på ena laget och 3.50 på det andra laget. Men då erbjuder spelbolaget en rejäl boost på det eventet som välkomstbonus till nya spelare genom att då erbjuda mycket högre odds. Så istället för att ha oddset 2.00 på ena laget så kan oddset vara 12.0 istället och istället för 3.5 så kan oddset 21.0. Genom att erbjuda denna typen av förhöjt odds så sticker spelbolaget ut i mängden för att kunna locka till sig nya spelare att testa deras sida.

Boostade odds för befintliga kunder – En annan typ av boostade odds som spelbolagen erbjuder är att de höjer oddset på en specifik match eller ett specifikt spel för befintliga kunder. Detta gör spelbolagen för att försöka behålla sina kunder hos sig samt för att erbjuda något tillbaka till sina spelare. Ett förhöjt odds för befintliga kunder är dock inte i samma storlek som för nya kunder utan handlar mer om att ha högst odds på marknaden. Detta betyder att spelbolagen har 100% återbäring på just den specifika matchen. Genom att erbjuda 100% återbäring betyder det att spelbolaget kan erbjuda högsta oddset på marknaden för den specifika matchen. Spelbolagen går aldrig över 100% återbäring på sina odds, så när ett spelbolag marknadsför att de har 100% återbärning på en match eller ett specifikt spel så vet du att oddset är förhöjt och att spelbolaget då har högsta oddset på marknaden på den specifika matchen. Dessa höjningar är dock inte lika tydliga som vid välkomsterbjudandet, utan handlar mer om att bolaget höjer ett odds några snäpp för att ligga högst på marknaden. Det kan vara ett odds som hos andra spelbolag ligger på 2.50 istället höjs till 2.70.

Boostade odds på kombinationsspel – Spelbolag kan även erbjuda förhöjda odds på ett kombinationsspel. Detta betyder att spelbolaget har satt ihop en färdig kombination på deras sida där de sedan förhöjer oddset på om det spelet sitter. En sådan kombination kan till exempel bestå av att spelbolaget har satt ihop tre olika utfall att Real Madrid ska vinna, Manchester United ska vinna och att Juventus ska vinna. Skulle du spela dessa matcher i en vanlig kombination hos ett spelbolag skulle du låt oss säga få 3.0 i odds, men nu har istället spelbolaget höjt oddset på denna kombination till 3.50 om du spelar hos dom.

Varför ska du leta efter förhöjda odds hos spelbolag? 

Den enkla anledningen till varför du ska titta om spelbolagen erbjuder förhöjda odds på matcher är för att du helt enkelt får mer pengar tillbaka om du sätter ditt spel än vad du hade fått om de hade varit de vanliga oddset. Ett förhöjt odds ger dig större marginaler i förhållande till vad du hade tidigare. Spelbolagen tar helt enkelt en större risk genom att erbjuda högre odds till dig och du har då chansen att kunna få mer pengar tillbaka om du sätter ditt spel med ett förhöjt odds.

Boostade odds som välkomstbonus 

Det finns alltid en maxgräns för hur mycket du som ny kund hos ett spelbolag kan spela när bolaget erbjuder ett boostat odds som välkomstbonus. Detta är för att oddset är så mycket högre än vad det normalt skulle vara och därför finns det en begränsning för hur mycket du kan satsa på den specifika matchen. Vanligaste summan du får satsa på ett boostat odds vid en välkomstbonus är 50 till 100 kronor. Vissa spelbolag har även att du måste omsätta din välkomstbonus när du spelar på ett boostat odds, alternativt att du får pengarna i gratisspel. Så var alltid noga med att läsa vad som gäller för just de spelbolaget du vill testa som erbjuder ett boostat odds har för regler.

Spelbolag som erbjuder boostade odds och förhöjda odds

Boostade odds har blivit en större och större trend bland spelbolagen att erbjuda både för att locka till sig nya kunder till sidan, men även till befintliga kunder för att ge något extra till sina spelare så de väljer att stanna kvar på sidan. I och med den svenska licensen som gör att bolagen bara får erbjuda 1 bonus per person och konto så har boostade odds och förhöjda odds blivit en metod som bolagen använder för att ge något extra tillbaka till sina spelare utan att dela ut bonusar.

Flera spelbolag erbjuder boostade odds och här nedan har vi listat de spelbolag vi tycker har bäst villkor och erbjuder bäst värde när det kommer till denna spelform.

Våra favoriter när det kommer till förhöjda odds