Handbollsligan

Den högsta ligan inom handboll i Sverige är Handbollsligan, som tidigare gick under namnen Allsvenskan och Elitserien fram tills det senaste namnbytet 2016. Ligan i sig har funnits ända sedan 1934 och här deltar de 14 bästa klubbarna i en liga som pågår ifrån september till maj. Efter en period utav spel i serien så avancerar de bästa lagen till slutspel där den svenska mästarna tas fram.

Här kan du se den aktuella ställningen i 2018/2019 års säsong utav Handbollsligan:

Laddar...

Nedan följer dessutom resultaten ifrån samtliga spelade matcher:

Laddar...

Efter att lagen har mött varandra under 32 intensiva matchomgångar går de 8 bästa lagen vidare till slutspel. Lagen på plats 11-13 får spela kval om att få fortsätta i Handbollsligan, eller degraderas till Allsvenskan. Det lag som placerar sig sämst i Handbollsligan förlorar automatiskt sin plats och får till nästkommande säsong spela i Allsvenskan, samtidigt som vinnaren i denna liga avancerar.

I SM-slutspelen möts lagen till en början i kvartsfinalerna som avgörs i bäst utav fem möten. Även semifinalerna spelas med detta upplägg, men den stora slutliga finalen spelas i en enstaka och direkt avgörande match.

Innan 1967 var det det lag som vann serien som blev utnämnda till svenska mästare och man spelade då inget slutspel. Den klubb som har blivit krönande till SM-mästare flest gånger under åren är Redbergslids IK.

Här kan du se resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger i ligan:
Handbollsligan 2017/2018
Handbollsligan 2016/2017