Sportresultat

Sportresultat2020-02-04T12:22:54+01:00

På denna sida hittar du alltid färska nyheter om vad som händer i idrottsvärlden just nu.

Det kan handla om allt från stora lagidrotter som Innebandy och Handboll till mindre individuella idrotter som exempelvis Dart.

Vi försöker på denna sida hitta en bra mix av vad som händer i sportvärlden just nu.

Sportnyheter

Visa fler nyheter

Att följa sport utav olika slag är någonting som många idag väljer att göra. Förutom fotboll och ishockey så är handboll en stor lagsport som engagerar många svenska sportfantaster. Även innebandy och bandy är två sporter där de svenska lagen har haft stora framgångar. Här listar vi olika ligor inom sportens värld som vi hjälper dig att hålla dig uppdaterad inom. Genom att klicka dig in på länkarna hittar du de senaste resultaten och aktuella tabellerna.

Elitserien i bandy
Elitserien i bandy startade så sent som 2007 och bestod precis som nu av 14 lag. Serien innehöll 26 omgångar, med ett efterföljande slutspel för lag ett till åtta. Nuvarande mästare är Villa Lidköping BK och flest ligatitlar har Västerås SK, med 20. En av Bandysveriges, men också idrottsveriges, största händelser varje år är bandyfinalen. Finalen avgörs i en enda match och spelas traditionsenligt på Studenternas IP i Uppsala. Laget som vinner finalen kan således kalla sig Svenska Mästare. 

Handbollsligan
Elitserien, som det brukade heta, bytte 2016 namn till Handbollsligan. Precis som i Elitserien i bandy innehåller ligan 14 lag och de åtta bästa lagen går till slutspel. Från och med 2018 spelas hela slutspelet, inklusive final, i matchserier i bäst av fem matcher. Flest ligatitlar har Redbergslid (20). 

Superligan i innebandy
Svenska Superligan i innebandy, eller ’SSL’ i folkmun, är världens bästa innebandyliga. Ligan spelas september till april och består även den av 14 lag. Grundserien består av 32 matcher där de åtta bästa lagen går till slutspel. Slutspelet spelas i bästa av sju matcher. 

Inom de flesta sporter där det finns ligor att följa så sker det även spel på internationell nivå. Det som de flesta då kommer att tänka på är mästerskapen mellan olika landslag, såsom EM och VM, men även de spel som förekommer i de Olympiska Spelen och andra turneringar. Dessa typer av turneringar finns inom de flesta stora sporterna. Landslagsturneringar har förmågan att förena länder, även om det bara är för några veckor. I Sverige till exempel slås det återigen tittarrekord på tittarrekord när de svenska fotbollsherrarna och -damerna spelar. Miljontals människor, som innan aldrig haft någonting gemensamt, samlas på fotbollsarenor, barer, restauranger, framför storbildsskärmar och i TV-soffor för att heja fram Sveriges färger. Vi har samlat resultaten du behöver för att hålla koll på alla landslagsturneringar och mästerskap som finns. Vi uppdaterar vårt utbud med nya sporter så ofta vi kan – så du slipper missa ett enda resultat.

Bandy-VM

Handbolls-EM

Handbolls-VM

Innebandy-VM

Fotbolls-VM

Nations League

Hockey-VM

Euro Hockey Tour

Junior-VM

Olympiska Spelen i Hockey

Förutom detta finns det inom flera sporter internationella ligor och serier dit de bästa klubbarna ifrån olika länder ställs mot varandra. Man skulle kunna jämföra dessa med ett världs- eller europeisk mästerskap för klubblag. Inom handboll är det Super Globe som gäller och i innebandyns värld är det Champions Cup.