Europa League är den näst största internationella fotbollsturneringen för klubblag. Turneringen som har funnits sedan 1971 har deltagare ifrån flera olika europeiska ligor, men tar även hand om lag som slagits ut ur Champions League, samt vunnit den inhemska cuperna. Inför turneringen så är det en stor mängd lag som genom tre kvalomgångar kämpar för att få en plast i turneringen. Efter dessa omgångar sker en playoff mellan lagen ifrån kvalet och klubbar som slagits ut ur Champions League, varifrån hälften av lagen går vidare till gruppspelet. De två bästa lagen ur alla de 12 grupperna går sedan vidare till slutspel där varje dubbelmöte innebär vinna eller försvinna. Här ansluter ytterligare 8 utslagna lag ifrån Champions League. Gruppspelet i Europa League spelas under hösten och mellan februari och maj månad avgörs slutspelet. Här nedan kan du se tabellerna och samtliga resultat ifrån gruppspelet som pågår under hösten.

Här hittar du alla grupper och matchresultat för säsongen 2019/2020.

Grupp A

Laddar...

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Laddar...

Grupp D

Laddar...

Laddar...

Grupp E

Laddar...

Laddar...

Grupp F

Laddar...

Laddar...

Grupp G

Laddar...

Laddar...

Grupp H

Laddar...

Laddar...

Grupp I

Laddar...

Laddar...

Grupp J

Laddar...

Laddar...

Grupp K

Laddar...

Laddar...

Grupp L

Laddar...

Laddar...

Jämfört med Champions League så är det betydligt fler lag som har chansen att få spela internationella möten genom Europa League. Det faktum att lag ifrån de nationella fotbollscuperna kan få en plats här gör att även lag på en lägre nivå kan ställas mot några av de bästa klubbarna i världen. Hur många platser en nation har att tillgå beror på hur det gått för nationen i internationella sammanhang under de senaste säsongerna.

Sverige har idag tre platser i Europa League som går till tvåan och trean i Allsvenskan, samt den klubb som vinner Svenska Cupen. Om vinnaren av Allsvenskan tar sig vidare till den tredje kvalomgången eller längre i Champions League har även denna chansen att få delta här om den blir utslagen.

Här kan du se resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger i ligan:
Europa League 2018/2019
Europa League 2017/2018