Vad är livebetting?

Live betting är precis som det låter att du spelar på ett event eller match som pågår. Det är detta som är skillnaden mellan att spela vanlig betting och live betting. Live betting spelas alltid under pågående match och är ett populärt sätt att spela betting på då du samtidigt som du följer ett event kan gå in och spela på det.

Vilka spel finns på livebetting?

Att spela på live betting blir bara mer och mer populärt och detta har självklart spelbolagen förstått och erbjuder nu för tiden allt mer spel även som live betting. Det vanligaste spelet i live betting precis som vanlig betting är att spela 1X2, alltså utfallet av hur en match ska sluta. Men det som skiljer live betting från vanlig betting är att om du spelar live betting så kommer det även finnas spel där du kan spela på saker om ser inom den närmaste tiden. De kan vara allt från att spela om det blir något mål närmaste 10 minuterna, till hur många hörnor det ska bli under halvlek, till hur många utvisningar ett av lagen kommer få under den pågående perioden i ishockey. Valen för livebetting blir bara mer och mer och det kan skilja sig en hel del från bolag till bolag vilka typer av livespel som erbjuds.

Men alla de vanligaste spelen som 1X2, över/under-spel och nästa målskytt, sådana spel kommer alltid finnas om det erbjuds ett liveodds.

Extra spänning med live betting

Varför live betting har blivit så omåttligt populär bland spelare runt om i hela världen är för den där extra spänningen som blir när du spelar live betting. Med live betting kan du liva upp en match som du tittar på med ett spel och gör att innebörden i matchen får en helt annat värde då du även har ett spel på den matchen.

En annan sak som också ger extra spänning med livebetting är det faktum att oddsen och matchen är just live och ändras hela tiden, snabba kast både i odds och spelmarknader gör att spänningen på livebetting är väldigt hög.

Ser du att din favoritspelare presterar extra bra i en match och du går in och bettar live på att den spelaren ska göra mål tillexempel så tillför det en extra spänning som är svårslagen att hitta någon annanstans.

William Hill logo
 • Bra livebetting med stream & cash-out

 • Spelbolag som funnits i många år

 • Spela 200 kr – Få 100 kr gratisspel

Till William Hill
Comeon logo
 • Svenskt spelbolag med bra välkomstbonus

 • Stort utbud av livebetting

 • Välj din egen välkomstbonus!

Till Comeon

Vad ska man tänka på när man spelar live betting?

Det viktigaste att tänka på när man spelar live betting är att inte spela för drastiskt, om det är en match som du tittar på och det ena laget verkar spela mycket bättre att man inte då blir medryckt allt för mycket och tar onödiga risker.

För tillskillnad från vanlig betting så ändras oddsen hela tiden i live betting och risken finns då att om du går in och spelar på ett lag när de spelar som bäst under en period i matchen att oddset då är betydligt lägre än vad det kanske skulle ha varit vanliga fall.

Att spela livebetting kräver även att du har bättre koll på vad som pågår i en match än vad du behöver om du spelar vanlig betting. Eftersom live betting och oddsen följer hur det går i matchen live så du inte går in och spelar ett spel och sedan visar det sig att det andra lagen precis har en farlig chans och gör mål.

Så för bli bra på live betting krävs det att du som spelare lägger ner betydligt mer tid och analyserar matcherna och kanske viktigaste av allt att du själv tittar på det du ska spela på live så du inte spelar ett spel som blir helt fel för att du inte hade koll på vad som hände i matchen precis när du skulle spela.

Vanligaste sporterna att spela live betting på

Likt vanlig betting så är det de stora sporterna som även är populära när det kommer till live betting, desto större utbud det finns på en match innan matchen desto större är chansen att det även kommer erbjuds många spel live. Detta gör att idrotter och matcher som även lockar många vanliga spelare kommer vara vanliga att spela live på. Men med tanke på att spelmarknaden hela tiden förändras och nya spel och sporter läggs till hela tiden så dyker det alltid upp nya spännande spel att testa sin lycka på när det kommer till live betting.

En regel som kan vara bra att hålla sig till är dock att spela på sporter som du själv har koll på och inte spela live betting på något du inte skulle spela på om det inte var live.

Så även om marknaden för live betting hela tiden ökar så är det fortfarande de vanligaste sporterna som är populärast när det kommer till live betting. De vill säga Fotboll, Ishockey, Basket, Tennis, Handboll och stora event inom annan underhållning förutom sport.

Fördelar och nackdelar med live betting

Fördelar

 • Extra krydda att spela live på en match du följer
 • Oddsen ändras hela tiden och går in i rätt tid kan du få ett väldigt bra odds
 • Marknader som inte är så långa så gillar du snabb action så är live odds perfekt

Nackdelar

 • Det krävs att du har mer koll på spelet än vid vanlig betting
 • Marknaderna är väldigt rörliga och oddsen ändras snabbt

Spelbolag som erbjuder live betting 

Nu för tiden så är live betting en såpass viktig del för de som spelar betting och detta har även spelbolagen förstått och i stort sett alla spelbolag som erbjuder betting erbjuder även någon form av live betting.

Nedan har vi de spelbolagen som vi tycker erbjuder bäst live betting till sina kunder

Betsson – Spela HÄR!
ComeOn – Spela HÄR!
William Hill – Spela HÄR!
Nordicbet – Spela HÄR!
888sport – Spela HÄR!
Snabbare – Spela HÄR!
Betsafe – Spela HÄR!
Mr Green – Spela HÄR!
Yobetit – Spela HÄR!