Termen bonus är någonting som cirkulerar inom den digitala spelvärlden och är ett fenomen som all fler spelare väljer att dra nytta utav. En betting bonus är en slags rabattkod som en spelare kan använda för att minska ner sina utgifter i samband med att man spelar på olika typer utav odds. En betting bonus kan se ut på flera olika sätt, men består i grunden utav en viss summa gratis pengar som du kan använda i ditt spelande. Summa kan sedan vara paketerad i flera olika format, där det antingen är en specifik summa som du fritt får spendera eller ett visst antal spelomgångar där du inte behöver lägga ut några egna pengar för ditt spel.

Att spela med hjälp utav en betting bonus ger med sig en hel del fördelar för dig som spelare. Till exempel får du chansen att ta större risker i ditt spelande genom att satsa en större summa än du kanske egentligen hade tänkt dig. Om du förlorar detta spel så blir smällen inte lika hård för dig, samtidigt som en potentiell vinst blir större n ven annars skulle bli.

Det finns flera olika sätt att få tag på en betting bonus och det gäller att hålla ögonen öppna. Via bolagets egna kanaler är det inte ovanligt att bonusar delas ut, men oftast finns det bättre erbjudanden att finna om man bara letar lite. Idag finns det en mängd bra bonusguider på nätet som samlar alla aktuella erbjudanden på ett och samma ställe. För dig som är ny spelare och ska registrera dig ett konto kan dessa guider vara en bra plats att börja på, då du utifrån gällande erbjudanden kan hitta det bolag som ger dig den bästa starten på ditt spelande.

Man får dock inte glömma bort att bettingbolaget som ger dig bonusen oftast kräver någon slags motprestation ifrån dig för att du ska få nyttja deras bonus. Hur denna ser ut kan skilja sig åt, men ofta handlar det om att du i någon utsträckning måste lägga ut egna pengar på spel hos dem. Till exempel kan det finnas bonusar som endast blir användbara om du själv sätter in en viss summa pengar. Andra kräver i sin tur att du omsätter en viss summa på ditt spelkonto innan bonusen kan plockas ut i rena pengar.

Så hur funkar betting bonusar?

Som du ser ovan finns det olika varianter på hur den motprestationen kan se ut. ComeOn kräver att du sätter in 100 kr för att kunna ta del av bonusen  – och belönar dig sen med generösa 500 kr. Det betyder att du har 600 kr att börja spela för.

För att du ska kunna föra över pengarna från ditt spelkonto till ditt bankonto krävs det att du omsätter bonusen (500kr) åtta gånger. Du måste alltså spela för 4000kr. Omsättningen räknas bara när du spelar på odds över 2.00. För att göra det mer konkret kommer här ett exempel:

  • Du spelar 200kr på att Sverige ska vinna till ett odds på 2,10. Du har då omsatt 200kr – oavsett om Sverige vinner eller förlorar. Du har nu 3800kr kvar att omsätta.
  • Om du istället skulle ha gjort samma sak, alltså spela 200kr på Sverige, men till ett odds på 1,83, har du fortfarande chans att vinna pengar – men det räknas inte med i omsättningskravet. Skulle Sverige vinna har du nu 366kr på spelkontot, men fortfarande 4000kr kvar att omsätta för att kunna plocka ut bonuspengarna.

Verkar det krångligt? Lugn, du kommer lära dig snabbt när du väl sätter igång. De flesta spelbolagen är bra på att förklara hur betting bonusar och omsättningskrav fungerar. Skulle du känna att det verkar svårt, var då noggrann med att välja det spelbolag som du tycker är lättast att förstå. Det underlättar ditt spelande och du slipper tråkiga överraskningar längre fram.