Premier League är en av de mest bevakade fotbollsligorna i världen och även den högsta ligan inom engelsk fotboll. Mellan augusti och maj månad varje år gör de 20 främsta klubbarna upp här, för att se vilket lag som är det absolut bästa. Efter 38 spelade omgångar, där man fått spela på såväl hemma- som bortaplan står det klart vilka som får ta emot Premier League-pokalen och kröns till engelska ligamästare.

I tabellen nedan kan du följa de olika lagen utifrån deras insats i den pågående PL-säsongen 2019/2020:

Laddar...

Här kan du se alla resultat från de senas spelade matcherna:

Laddar...

Om man tar sig till topp-3 i Premier League-tabellen vid säsongens slut så har man garanterat en plats i den kommande säsongen av Champions League, där klubblag från hela Europa ställs emot varandra. Dessutom får ett fjärde lag chansen att ta sig hit via det föreliggande kvalet. Utöver detta får femteplacerade klubben en direktbiljett till Europa League, samtidigt som det sjätte och sjunde laget får kvalplatser till turneringen.

Manchester United är den klubb som lyckats ta hem flest segrar i Premier League. Förutom denna är det enbart ytterligare fem klubbar som har lyckats med bedriften. Kan vi kanske få se en ny segrare under den pågående säsongen?

Här kan du se resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger i ligan:
Premier League 2018/2019
Premier League 2017/2018
Premier League 2016/2017