Riskfria spel

Riskfria spel2020-10-07T14:14:41+02:00

Riskfritt spel

När man talar om betting så är det många olika termer att hålla reda på. En sådan är riskfria spel, som man kan höra på namnet innebär spel utan risk. Här kan du spela utan att behöva gå back på spelkontot, då du vid en eventuell förlust får alla dina pengar tillbaka. Riskfria spel kan förekomma antingen som bonusar eller pågående kampanjer hos ett spelbolag. Om du förlorar på ett riskfritt spel så får du din insats utbetald som en vanlig bonus som du sedan kan använda på andra spel. Vilken typ utav bonus som pengarna tar form som kan skilja sig åt.

Bolag som erbjuder Riskfria spel

Betfair logo
 • 100 kr riskfritt

 • Bonus: Sätt in 200 kr – Spela riskfritt för 100 kr

 • Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Till Smarkets
Betfair logo
 • 100 kr riskfritt

 • Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela riskfritt

 • Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Till Betfair
Lucky Sports logo
 • Få 100 kr tillbaka

 • Maxbonus: Få 100 kr tillbaka vid förlust

 • Omsättningskrav: 0x bonus, minsta odds 2.0

Till Lucky Sports

Bolag som erbjuder Freebet

WilliamHill logo
 • Freebet upp till max 100 kr

 • Maxbonus: 100 kr i freebet

 • Lägg ett enkel- eller kombospel med minst tre val med lägst odds på 1,8 så blir WilliamHills odds bonus din

 • Inga omsättningskrav

Till WilliamHill

Kampanjer & erbjudanden

Visa fler nyheter

Vad är ett riskfritt spel?

Ett riskfritt spel är ett spel där du som spelare inte behöver riskera att förlora. Spelbolaget ger dig spelet riskfritt, de vill säga att spelbolaget står för ditt spel.

Till exempel kan man få en bonus som ger dig ett visst antal riskfria spel. Du väljer själv vilka spel du vill nyttja din riskfria fördel på, men tänk på att det här ofta finns villkor som begränsar din valfrihet. Om du vinner vid denna omgång så får du din vinst utbetalad i pengar. Om du skulle förlora får du den mängd pengar/bonuspengar återbetalda till ditt konto på samma sätt som det såg ut innan.

Dock brukar det precis som med så många andra bonusvarianter finnas begränsningar eller krav. Till exempel är det vanligt att riskfria bonusar enbart gäller på spel upp till en viss odds-nivå. Detta för att du till exempel inte ska kunna nytta bonusen och spela på ett mycket högt odds där du kan vinna en extremsumma utan att själv riskera att förlora. Det kan även bli en begränsning för dig som spelare där en specifik odds-sats gäller för sig oavsett vad som gäller om du skulle spelat på samma spel för dina egna pengar. I en del fall blir även den vinst som du får begränsad med ett omsättningskrav, vilket innebär att du inte omedelbart kan plocka ut pengarna ifrån ditt spelkonto. Vad som gäller hos just ditt spelbolag är någonting som är viktigt att hålla koll på.

Vilket erbjudande är bäst för dig?

Som du kan se i tabellen ovan finns det olika varianter att välja bland. Vilket som är bäst är upp till dig att bestämma. Några saker som är bra att tänka på när du ska göra ditt val är:

Spelupplevelsen: Tillgänglighet, tydlighet och möjligheten att lägga snabba spel är tre faktorer som blivit viktigare och viktigare för många på senare tid. Oddsen ska vara lättillgängliga – helst via en app – och funktionerna lättanvända på alla sorts skärmar. Hemsidan eller appen ska vara enkel att förstå så du lätt kan hitta oddsen du söker. Sist men inte minst är det viktigt att det går snabbt att lägga ett spel, sätta in och ta ut pengar och få fram statistik.

Om spelupplevelsen är något som du värderar högt, var noga med att besöka de aktuella spelbolagen och klicka dig runt på hemsidan. Det är bästa sättet för att få ett hum om vilken du trivs bäst med.

Typ av bonus: 200% upp till 1000 kr och Sätt in 100 kr – få 500 kr att spela för är två olika typer av välkomstbonusar. Vilket som passar dig bäst beror bland annat på hur mycket pengar du tänkt sätta in på spelkontot. Här kan vi tydligt se att det första alternativet är bättre om du planerat att sätta in närmare 1000 kr, medan det andra är bättre om du nöjer dig med 100 kr.

Omsättningskrav: Tumregeln är att höga bonusar ofta kommer med höga omsättningskrav. Som du kan se måste du i vissa fall omsätta bonusen åtta gånger innan du kan ta ut pengarna. För att lyckas måste du därför vara tålmodig och ha en tydlig plan för ditt spelande. Samtidigt gör en stor bonus förhoppningsvis att pengarna räcker längre. På så sätt har du råd att förlora några gånger innan du hittar en taktik som passar din speltyp.

Hur använder du risk fritt spel?

Att erbjuda risk fritt spel har blivit en populär bonus av spelbolagen att ge ut för att locka till sig nya kunder. Det är ett effektivt sätt då du som spelare kan testa på en ny sida utan att behöva riskera dina egna pengar.

Vi kan ta ett exempel hur en risk fri bonus går till;

Du hittar ett spelbolag som du tycker verkar intressant och de erbjuder ett riskfritt spel upp till 1000 kronor. Detta betyder då att du kan spela ett spel helt utan att riskera att förlora upp till 1000 kronor. Det vanligaste hos spelbolagen är att ditt riskfria spel matchar den insättning som du gör. Så gör du en insättning på 200 kronor får du ett riskfritt spel på 200 kronor och sätter du in 400 kronor får du ett riskfritt spel på 400 kronor och så vidare upp till den högsta summan spelbolaget har i sin bonus.

Du väljer då i denna bonus som är ett riskfritt spel upp till 1000 kronor att sätta in 500 kronor. Du väljer sedan ett spel som du tycker är intressant till oddset 4.0. Du satsar då dina 500 kronor som du har satt in men väljer att dessa ska vara riskfria. Vinner du ditt spel får du behålla hela vinsten och allt är som vanligt, men det är vid förlusten som det riskfria spelet blir tydligt. Det som händer då är att om du skulle förlora ditt spel så får du din insats tillbaka av spelbolaget. Så de 500 kronor du satsade blir vid förlust återbetald till ditt spelkonto och saldot är precis som innan du spelade.

Vilka regler gäller vid riskfritt spel?

Som vi nämnde tidigare så har olika spelbolag olika regler för sina riskfria spel. Men det absolut vanligaste nu för tiden bland riskfria spel är faktiskt att de är helt omsättningsfria. Detta är något som både vi och spelare uppskattar då det betyder att skulle du vinna med ditt riskfria spel så får du dina vinster utbetalda helt utan omsättningskrav och är fri att använda din vinst hur du vill. Samtidigt som om du skulle förlora så behöver du inte omsätta de pengar du får tillbaka av spelbolaget utan är även här fri att göra precis vad du vill med dina pengar.

Fördelar med Riskfritt spel

Vi tycker att det finns många bra fördelar för dig som spelare att använda dig av ett riskfritt spel, nedan har vi listat några av dessa fördelar;

 • Perfekt tillfälle att testa ett nytt spelbolag då du inte behöver riskera dina egna pengar utan spelbolaget täcker upp den kostnad
 • Du får behålla dina vinster och nu för tiden även omsättningsfritt vilket gör att du är fri att använda dina pengar hur du vill
 • Du får dina pengar tillbaka om ditt spel inte skulle gå in
 • Du behöver inte omsätta dina pengar du har satt in för att spela ditt riskfria spel och kan om du vill välja att ta ut pengarna efter du testat det risk fria spelet.

Riskfritt spel som bonusar 2020 

Det är flera bolag som använder sig av riskfria spel i sitt välkomsterbjudande. Då spelbolagen sedan spellagen får ge ut en bonus per kund så har välkomsterbjudandet blivit än mer viktigt.

Här är några spelbolag som har riskfria spel som välkomstbonus 2020

Betfair – 250 kronor riskfritt

Lucky Sports – 250 kronor riskfritt