Vad är Cash Out?

Cash Out är en av de nya funktionerna som lanserats inom betting. Spelbolagen är duktiga på att komma på nya grejer som gör din spelupplevelse ännu bättre. Så när Cash Out funktionen först lanserades blev det en stor succé och nu finns det i stort sett hos alla spelbolag ute på marknaden. Vad är då Cash Out tänker du? Det betyder helt enkelt att du stänger dit spel innan den eller de matcher du har spelat på har spelats klart.

Idag när allt fler spelbolag erbjuder Cash Out funktioner på sina sidor så kan du i stort sett göra Cash Out på vilka idrotter och spel du vill. Alla spel som spelbolagen erbjuder Cash Out på har en symbol som visar detta så är du osäker på om just det spelet du tänkt spela erbjuder Cash Out så leta efter en symbol som säger “Cash Out”. Syns den så betyder det att du kan använda dig av Cash Out till det spelet.

Det finns flera även andra varianter av Cash Out som vi kommer gå igenom längre ned i texten, men värt att notera är också att vissa bolag erbjuder även Cash Out innan dit spel ens har startat. Det kan vara så att du har placerat ett spel på en match där det händer något som du inte hade planerat. Stjärnspelaren i ditt lag kanske har blivit sjuk eller vad som helst som gör att förutsättningarna har ändrats. Då kan du hos vissa bolag använda dig av Cash-Out funktionen redan innan spelet ens har startat.

Cash-Out är ett sätt att minimera risken för att förlora sitt spel eller säkra upp en del av vinsten genom att du väljer att stänga ett spel innan matchen har spelats klart. Vi kan ta några exempel så det blir tydligare;

  1. Du har spelat på att Sverige ska vinna mot Norge till oddset 3.0. Du satsat 100 kronor och  ditt spel kan maximalt ge dig 300 kronor och efter 60 minuter så leder Sverige med 1-0. Men du är fortfarande osäker på om Sverige kommer vinna och vill då använda dig av Cash-Out. Eftersom Sverige leder och det återstår bara 30 minuter av matchen så har chansen på att ditt spel sitter ökat innan matchen startade. Detta gör att pengarna du kommer få möjlighet att göra Cash-Out på kommer vara högre än din ordinarie insats men ändå inte hela vinsten. Så du använder dig av Cash-Out för att säkra upp en del av din vinst. Hur mycket du kan plocka ut i Cash-Out beror på hur stor chansen är att ditt spel verkligen kommer att sitta. Detta räknar spelbolaget ut åt dig samt att de ta bort några procent av vad det egentliga utfallet hade blivit.
  2. Scenario två är att du har spelat på att Sverige ska vinna mot Norge till oddset 3.0 med samma insats om ovan. Men istället för att Sverige leder med 1-0 efter 60 minuter så leder Norge med 1-0. Du kan då välja att göra en Cash-Out för att minska din eventuella förlust. Chansen att ditt odds sitter är nu lägre än när du placerade spelet vilket kommer göra att spelbolaget kommer ge dig en Cash-Out som är lägre än din ordinarie insats. Men den kommer ändå inte vara 0 kronor, vilket gör att du kan få tillbaka en del av din insats utan att förlora allt. Hur mycket spelbolaget ger i Cash-Out är samma som tidigare, spelbolaget räknar ut hur stor chansen är att ditt spel kommer gå förlorat och samt några procent extra på det och ger dig sedan ett belopp som du kommer kunna använda dig av i Cash-Out.

Cash-Out är helt enkelt ett verktyg du kan använda dig av vid spel där du känner dig osäker på om utfallet verkligen kommer bli som du hade tänkt dig när du placerade ditt spel.

Tänk dock på att spelbolagen tjänar på att du gör Cash-Out speciellt om du väljer att göra en Cash-Out när ditt spel är på väg mot vinst. Detta för att spelbolagen inte ger dig den exakta summan som ditt odds borde ge utan de räknar bort några procent på utfallet vid en Cash-Out.

Hur vet man om Cash Out finns?

Spelbolagen brukar vara väldigt tydliga med att markera om Cashout är tillgängligt för det spelet som du vill spela på. Det finns olika varianter av hur spelbolagen visar detta. Vissa spelbolag har inlagt redan i menyn innan du ens har klickat på spelet att den är tillgänglig för Cashout. Hos andra spelbolag så syns symbolen först när klickar dig in på det specifika spelet du vill spela och då kommer det upp om Cashout är tillgängligt. Alla sidor som erbjuder Cashout nu för tiden visar den symbolen på de spelen Cashout finns tillgänglig på innan du behöver placera några pengar.

Är du ändå osäker på om just det spelet du vill lägga har Cashout kan du alltid kontakta kundtjänsten på respektive spelbolag du spelar på och fråga om Cashout gäller på den specifika matchen så kommer de kunna svara på om så är fallet eller inte.

Här ser du exempel på hur Cashout syns och ser ut på två olika spelbolag;

Våra favoritbolag när det kommer till Cash Out

William Hill – Enormt spelutbud som erbjuder Cash Out på i stort sett alla sina spel, oavsett om det är singelspel eller kombinationsspel som du spelar.

Betsson – Den svenska speljätten som har väldigt stort fokus på sporter och spel som har kopplingar till Sverige. Sponsorer till SHL bland annat och erbjuder även dem ett väldigt brett spelsortiment med Cash Out funktioner på allt du önskas spela på.

Varianter av Cash Out?

Det finns den klassiska varianten som vi tagit upp tidigare i texten sedan finns det även vissa spelbolag som erbjuder andra varianter inom just Cash Out. Dessa varianter av cash Out är “delvis Cash Out” och “automatiskt Cash Out”.

Delvis Cash Out – Är att du kan ställa in en del av det beloppet du har satsat ska tas ut som Cash Out. Ett exempel på hur delvis Cash Out fungerar är att du har satsat 100 kronor på ett spel som ger oddset 5. Så maximalt kan du vinna 500 kronor. Du får då under ditt pågående spel en möjlighet att göra Cash Out på 300 kronor men kan då välja att bara göra en delvis cash Out. Detta betyder att du själv bestämmer hur stor del av dessa 300 kronor som du vill göra en cash Out på. Resterande delen av pengarna du inte väljer att göra en delvis Cash Out på kommer då att finnas kvar och när spelet är slut kommer det rättas som ett vanligt spel. Delvis cash Out kan vara smart att använda om du vill säkra upp lite pengar men ändå har hög tro på att dit spel kommer att sitta och då inte behöver göra en Cash Out på hela summan.

Automatiskt Cash Out – Det betyder att du ställer in redan när du lägger ditt spel att när värdet på ditt spel kommer upp i en viss summa så kommer det ske en Cash-Out automatiskt utan att du själv behöver gå in och göra något. Som ett exempel kan vi ta att du lägger ett spel med 200 kronor till oddset 2.0. Maximala vinsten för det här spelet är 400 kronor men du väljer istället att göra en automatiskt Cash-Out på 300 kronor. Så om värdet på ditt spel kommer upp i den summan någon gång under spelets gång så kommer ditt spel att stängas.
Automatiskt Cash-Out kan vara smart att använda om du har spelat på många olika matcher i en kombination där några matcher har högre odds och några har lägre odds och du är nöjd även om du inte vinner hela summan så kan du ställa in en automatisk Cash-Out vid en summa som du känner dig nöjd med. Även om du väljer att ställa in automatisk Cash-Out när du lägger ditt spel så kan du fortfarande under spelets gång ta bort din automatiska Cash-Out eller göra en vanlig Cash-Out. Automatisk Cash-Out är mest om du inte ha tid under själva spelet att hålla koll på Cash-Out funktionen.

När passar det att använda Cash Out?

Cash Out är likt allt annat när det kommer till spel en bedömningsfråga som du själv måste avgöra om du vill använda. Värt att tänka på är spelbolagen alltid sätter ett lite lägre värde än vad det verkliga utfallet skulle ha varit vilket gör att du “förlorar” en del av pengarna på att göra cash Out.

Men är du osäker på ett spel du har lagt verkligen kommer att sitta och vill istället säkra upp en del av din vinst utan att riskera att förlora hela beloppet så är Cash Out funktionen ett bra komplement.

Fördelar och Nackdelar med att använda sig av Cash-Out?

Fördelar 

  • Du kan säkra upp en del av din vinst innan matchen har spelats klart och behöver inte oroa dig för att ditt spel inte ska sitta
  • Du minimerar risken med att ditt spel ska gå förlorat genom att använda dig av Cash-Out.
  • Det händer något innan eller under matchen som gör att ditt odds förändras drastiskt och du inte litar på det spelet du spelat på, då är Cash-Out ett bra alternativ.

Nackdelar 

  • Det verkliga värdet på ditt spel motsvarar inte det du kommer få i Cash-Out av spelbolaget då de tar bort en viss procent.
  • Ditt spel sitter och du har redan stängt spelet med en Cash-Out vilket gör att du inte kommer få den vinsten du skulle fått
  • Cash-Out kan vara under det beloppet du egentligen har satsat vilket gör att även om du tar bort en del av din förlust kommer du förlora pengar i långa loppet genom att använda Cash-Out

Spelbolag som använder sig av Cash Out?

Idag så har massor med spelbolag Cash Out funktionen och nedan har vi listat några av spelbolagen som erbjuder denna tjänsten

Betsson 

William Hill

888sport 

ComeOn

Hajper

Paf

Snabbare

Betfair