Superligan innebandy

Den högsta ligan inom innebandy i Sverige heter Superligan och har existerat sedan 1995. Tidigare har ligan gått under namnen Svenska Cupen, Division 1 och Elitserien, men sedan 2007 är det Superligan som gäller. Här går de 14 bästa klubbarna upp mot varandra i en serie som sträcker sig ifrån september till april. När samtliga matcher, inkluderande den stora finalen är över står det klart vilket lag som blir utnämnda till svenska mästare i innebandy.

Här kan du se ställningen i säsongen 2018/2019 av Superligan:

Laddar...

Här nedan listas resultaten ifrån alla matcher som spelats under den pågående säsongen:

Laddar...

Efter att de 32 omgångarna är avklarade går de 8 bästa lagen vidare till slutspel, samtidigt som de två lägst placerade lagen flyttas ner till andraligan Allsvenskan. Samtidigt flyttas de två bästa lagen ifrån denna liga upp till Superligan inför nästkommande säsong.

SM-slutspelet inom innebandy består av kvartsfinaler där lagen möts i bäst av sju matcher och därefter avancerar eller åker ut ut turneringen. Den slutliga finalen avgörs i en avgörande match, som brukar spela på en större arena än de tidigare matcherna. Vid finalen 2017 spelades den avgörande matchen till exempel i Globen.

Det svenska lag som hittills har flest SM-titlar är IBK Lockerud som är en innebandyklubb ifrån Mariestad.

Här kan du se resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger i ligan:
Superligan 2017/2018
Superligan 2016/2017