Hockeyresultat

Hockeyresultat2021-03-16T22:03:47+01:00

Ishockey är en sport där Europa ligger i framkant, såväl när det kommer till internationella turneringar med landslagen som skickliga spelare. Sverige har fostrat flera världskända hockeyikoner som gjort karriär såväl här hemma som på andra sidan Atlanten. Här presenterar vi resultaten och de aktuella tabellerna för flera utav de största hockeyligorna. Klicka dig vidare på länkarna nedan för att komma till den liga eller turnering som du vill följa.

SHL

Hockeyallsvenskan

NHL

KHL

Liiga

Hockey VM

Junior-VM

Euro Hockey Tour

Hockeynyheter

Spelarna i Djurgården hockey avstår delar av sin lön – klubben sparar miljonbelopp

Av |oktober 5th, 2020|Hockey|

Foto: Bildbyrån Den pågående pandemin påverkar idrottsklubbarna ekonomiskt och många klubbar går på knäna för att försöka få den ekonomiska [...]

Grattis Nicklas Lidström

Av |april 28th, 2020|Hockey|

Foto: Wikimedia Idag fyller en av svensk hockeys största profiler 50 år, vi säger stort grattis till Nicklas Lidström. Nicklas [...]

Visa fler nyheter

Landslagsturneringar i hockey

Årligen ställs de allra främsta hockeylandslagen mot varandra i världsmästerskapet i ishockey. Mästerskapet är ett av de absolut största inom sporten och att få representera sitt land i detta sammanhang är en mycket stor ära. Sverige brukar ses som ett av de bättre lagen i sammanhanget, men även det finska landslaget har många gånger nått stora bragder. Om du vill kunna följa de finska lejonen under resa i årets mästerskap hittar du all information om Jääkiekon-MM gör du det på jääkiekon-mm.com.

Internationella hockeyligor

Precis som i fotboll och många andra sporter finns det idag möjligheten för klubblag ifrån olika länder att spela mot varandra. År 2014 startade turneringen Champions Hockey League, där de bästa klubblagen ifrån flera europeiska ligor ställs emot varandra. Totalt har turneringen plats för 32 lag, där vardera liga har ett visst antal platser tillgängliga. Hur många lag en liga har tillgängligt för CHL-spel skiljer sig åt och beror på ligornas ranking jämte varandra. Lagen delas upp i åtta grupper om fyra, där de två lag som samlat ihop flest poäng efter att ha spelat på både hemma- och bortaplan går vidare till slutspelet.