Hockeyettan

Hockeyettan är den tredje största ishockeyligan i Sverige. Ligan i sig har funnits sedan 1999, men spelats under dagens namn och upplägg sedan 2014. Här deltar hela 47 klubbar ifrån hela landet som alla drömmer om att få klättra upp i någon av de högre divisionerna. Lagen är indelade i 4 grupper utifrån sin geografiska placering, där de 11 eller 12 lagen möter varandra i ett möte på hemmaplan och bortaplan.

Här hittar du tabellerna för Hockeyettans grundomgång 2018/2019.

Hockeyettan Norra

Laddar...

Hockeyettan Södra

Laddar...

Hockeyettan Östra

Laddar...

Hockeyettan Västra

Laddar...

Här presenterar vi resultaten ifrån samtliga matcher under säsongen.

Laddar...

Efter att grundomgången är över går de fem bästa lagen ur vardera grupp vidare till Allettan, som består av två nya grupper med tio lag i vardera. Lagen ifrån Hockeyettan Norra och Västra hamnar i en och samma grupp, samtidigt som lagen ifrån Hockeyettan Östra och Södra hamnar i en annan. Här möter alla lagen varandra på nytt i 18 omgångar med möten på både borta- och hemmaplan. De två lag som slutligen står som segrare i grupperna går i sin tur till Hockeyettan-finalen, där ligans stora vinnare koras.

Samtidigt som de bästa lagen ur grupperna går till Allettan fortsätter Hockeyettan under våren med de kvarvarande lagen. Lagen möter här varandra på nytt och har här en möjlighet att ta sig till playoff för att kvala till Hockeyallsvenskan. I playoffen gör man upp mot lag ifrån Allettan om de fyra kvalplatserna.