Elitserien bandy

Elitserien i bandy är den högsta divisionen inom svensk band. Ligan har funnits sedan 2007 och inkluderar de 14 bästa lagen ifrån vårt avlånga land. Under säsongen som pågår ifrån oktober till mars så möter lagen varandra under 26 omgångar där lagen möter varandra på både hemma- och bortaplan. Slutligen går de bästa lagen till slutspel där den svenska mästaren till slut tas fram.

Här hittar du tabellen för säsongen 2018/2019 i Elitserien i bandy:

Laddar...

Här kan du även se resultatet ifrån samtliga matcher under säsongen.

Laddar...

När själva serien är avklarad går de 8 bäst placerade lagen vidare till SM-slutspel. Samtidigt får de 4 lägst placerade lagen kvala för att behålla sina platser i serien till nästa säsong. Dessa spelar i en speciella kvalserie tillsammans med de fyra bästa lagen ifrån Allsvenskan, som är den lägre divisionen. De fyra lag som här gör bäst ifrån sig får delta i Elitserien under den kommande säsongen.

SM-slutspelet inleds med kvartsfinaler som spelas i bäst utav fem matcher. Efter dessa går de fyra vinnarna vidare till semifinaler som avgörs på samma vis. Efter detta sker den stora slutliga finalen mellan de lag som tagit sig hela vägen genom säsongen utan att ha blivit utslagna. Detta möte sker i en enstaka och direkt avgörande match.

De lag som hittills har gjort störst framsteg i ligan är Västerås SK och Sandvikens AIK som idag har lika många vinster utav SM-finalen sedan serien startade.

Här kan du se resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger i ligan:
Elitserien 2017/2018
Elitserien 2016/2017