Innebandy är en sport som är väldigt populära här i Sverige och vartannat år så går det stora världsmästerskapet av stapeln. I denna turnering som har funnits sedan 1996 deltar 16 landslag ifrån såväl Europa som Amerika och Asien. Lagen delas in i fyra grupper om fyra där alla möter varandra en gång innan de bästa lagen avancerar till slutspel.

Annons: ⇢ 🇸🇪 888sport - Sätt in 100 kr - få 200 kr att spela för!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Här kommer vi att så småningom presentera grupperna som lagen kommer att delta i innebandy VM 2020 som spelas i Finland. Det troliga formatet är fyra grupper om fyra lag, där de två främsta lagen ut vardera grupp går vidare till slutspelet som inleds med åttondelsfinaler och efter det följs upp av kvartsfinaler, semifinaler och medaljmatcher.

Under turneringens gång kommer vi dessutom att uppdatera sidan med resultaten ifrån samtliga matcher som spelas.

Lagen delas delvis in i sina grupper utifrån hur bra laget är. När alla lag har mött varandra inom grupperna går de två bästa lagen i grupp A och B till kvartsfinal, samtidigt som lag 3 och 4 ifrån grupp A och B gör upp med de två bästa lagen i grupp C och D i playoff. Det som står på spel i dessa möten är de fyra kvarvarande platserna i kvartsfinalerna. Härifrån spelas mästerskapets slutspel sedan såsom i många andra sporter med semifinaler och slutligen matcher om medaljerna.

Det svenska herrlandslaget i innebandy har under åren haft en hel del framgångar och tagit medalj i samtliga mästerskap. Även för damerna har det blivit en hel del segrar, där man med god marginal toppar guld-ligan.