Superettan är den näst högsta divisionen inom svensk fotboll och en liga som existerat sedan 2000. Här spelar 16 klubblag ifrån hela landet i hopp om att slutligen få avancera till Allsvenskan. Säsongen spelas i 30 omgångar under perioden april till november, där alla lag hinner med att nötas en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan.

Här kan du se ställningen i tabellen för 2019 års säsong utav Superettan:

Laddar...

Nedan följer samtliga matchresultat ifrån årets säsong:

Laddar...

Att göra bra ifrån sig under säsongen kan ge stora möjligheter för att laget får lämna serien och istället spela i Allsvenskan under den kommande säsongen. de två lag som placerar sig högst upp i tabellen efter de 30 spelade omgångarna får nämligen denna ära, samtidigt som de två sämsta lagen ifrån Allsvenskan flyttar ner hit. Även laget som hamnar på tredjeplats har en chans att ta sig till Allsvenskan genom ett speciellt spel mot den tredje sämsta Allsvenska klubben. Dessutom får de två sämsta lagen i Superettan göra sig redo för en kommande säsong i Division 1, som är den tredje fotbollsligan i Sverige. Även de lag som hamnar på 13:e och 14:e plats riskerar att hamna här.

Det har hänt att lag har vunnit Superettan och tagit sig upp i Allsvenskan, men sedan åkt ner i Superettan igen och därefter vunnit ligan på nytt. Dock har de flesta vinnarna endast vunnit ligan en gång.

Här kan du se resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger i ligan:
Superettan 2018
Superettan 2017