Fotbollsresultat

Fotbollsresultat2021-11-17T11:06:12+01:00

Här samlar vi alla våra nyheter kring fotboll. Det blir en härlig blandning av både Allsvenskan och Internationell Fotboll.

Tabeller och resultat hittar du längst ner på sidan.

Fotbollsnyheter

Halmstad BK klara för allsvenskan och IFK Värnamo kommer spela i superettan 2021

Av |november 23rd, 2020|Allsvenskan, Fotboll, Superettan|

Foto: Bildbyrån Under helgen som var fick två klubbar inom svensk fotboll fira avancemang i seriesystemet. Halmstad BK kunde efter [...]

Visa fler nyheter

Landslagsturneringar i fotboll

Att som fotbollsspelare bli uttagen till landslaget är en otroligt stor bedrift och ett mycket ärofyllt uppdrag. Hit är det inte många som lyckas ta sig och en plats här ger mycket stora möjligheter för att kunna visa upp sig för den internationella publiken. Detta gäller inte minst under de stora mästerskapen som arrangeras med jämna mellanrum. Var fjärde år spelas till exempel Europamästerskapet i fotboll, dit Sverige lyckats kvalificera sig vid flera tillfällen. Ett landslag som nyligen lyckades kvalificera sig till sitt allra första mästerskap är Finland och på Jalkapallon EM kan du följa lagets resa i fotball EM 2022.

Internationella fotbollsligor

Förutom att möta lag på ett nationellt plan finns det även chans för de allra bästa klubblagen att få spela mot lag ifrån andra nationer. Detta sker bland annat via den stora turneringen Champions League som spelas varje år. Hit kan lag ifrån de olika ligorna runtom på kontinenten få en plats, genom att placera sig högt upp i den nationella tabellen. Ligorna har alla olika antal platser att tillgå, samtidigt som vissa lag enbart får en plats i turneringens kval. Hur många platser en liga får är någonting som UEFA bestämmer utifrån ligans ranking jämte andra. Förutom Champions League finns även Europa League, som brukar ses som andraligan inom europeisk fotboll på klubbnivå.

I Europa finns det en mängd stora fotbollsligor, där de största spelarna är med. Vi har här samlat resultaten och de aktuella tabellerna för de olika ligorna för att du enkelt ska få en överblick för hur just ditt lag ligger till. Klicka dig vidare in på just den liga eller turnering som du vill se de senaste resultaten för:

Allsvenskan

Superettan

Champions League

Europa League

Bundesliga

La Liga

Damallsvenskan

Ligue 1

Premier League

Serie A

Fotbolls VM

Nations League