Foto: Bildbyrån

Storstjärnan Robert Lewandowski skadade sig när hans Polen mötte Andorra i VM-kvalet och kommer nu missa flera viktiga matcher. Den första rapporten om skadan var att den inte var så allvarlig och skulle hålla honom borta några dagar. Vid noggrannare undersökningar visade det sig att han skadat ett ligament i höger knä och blir borta i ungefär fyra veckor.

Lewandowski missar då Polens VM-kvalmatch mot England idag, toppmötet i Bundesliga mot Leipzig i helgen och även båda kvartsfinalerna mot PSG i Champions League. Detta är ett hårt slag för både Lewandowski och Bayern Munchen. Anfallaren har bombat in mål den här säsongen och var på god väg mot att slå Gerd Mullers målrekord i Bundesliga. Det ser nu tufft ut att nå.

För Bayerns del gäller det att tänka ut hur laget ska bli som slagkraftigast utan Lewandowski på planen. Serge Gnabry och Thomas Muller skulle kunna vara alternativ att slänga upp på topp. Nämnde Gnabry spelade just anfallare för Tyskland under VM-kvalet och kanske nu får fortsätta med det i klubblaget.

Artikeln är skriven av:

Ansvarig utgivare / Sportjournalist
anders@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här