Bonusar inom spelvärlden är ett fenomen som alltfler spelare ser som en självklarhet. Även för de som gillar att spela på betting finns dessa tillgängliga och en vanlig variant som många spelare föredrar är freebets.

Bolag som erbjuder Freebet

WilliamHill logo
  • Freebet upp till max 100 kr

  • Maxbonus: 100 kr i freebet

  • Lägg ett enkel- eller kombospel med minst tre val med lägst odds på 1.8 så blir William Hills odds bonus din

  • Inga omsättningskrav

Till WilliamHill

Bolag som erbjuder Riskfria spel

Lucky Sports logo
  • Få 100 kr tillbaka

  • Maxbonus: Få 100 kr tillbaka vid förlust

  • Omsättningskrav: 0x bonus, minsta odds 2.0

Till Lucky Sports

Vad är Free bet?

Freebet är en slags bettingbonus där du som spelare inte behöver lägga ut några egna pengar på ditt spel, men samtidigt har en chans att ta hem en vinst. Spelbolaget går alltså in och betalar den summa som du annars själv skulle ha behövs lägga ut för att spela. Antingen kan bonusen bestå utav en viss summa pengar som kan användas till speciella freebet-omgångar, eller att du får ett visst antal freebets till ett specifikt värde. Man skulle kunna jämföra denna typ utav freebet med casinovärldens free spins, där man inte heller behöver betala för sina spelade omgångar.

Som vanligt beräknas din vinst genom att man multiplicerar din satsade summa med det odds som gäller. När du vinner med hjälp utav freebet så betalas vinsten minus den summa som spelbolaget betalade åt dig ut till ditt spelkonto , där pengarna sedan kan användas till andra spel. I en del fall kan det hända att dessa pengar har ett visst omsättningskrav, vilket innebär att du måste omsätta summan ett visst antal gånger innan du kan plocka ut den. Detta är för att du inte ska kunna plocka ut pengarna direkt, utan på något vis bidrar med dina egna pengar till ditt spelande.

Du kan däremot ha turen att få tag på freebets utan omsättningskrav. Här kan du alltså i teorin använda din bonus och vinna pengar, som du sedan direkt plockar ut ifrån ditt spelkonto och kan spendera hur du vill.

Hur lyckas du med freebets?

Tumregeln är dock att de flesta spelbolag som erbjuder freebets använder precis nämnda omsättningskrav. Det är ett sätt för dem att skydda sina pengar. Hur kraven ser ut skiljer sig från spelbolag till spelbolag. Ett spelbolag kan också ha olika omsättningskrav för olika kampanjer.

För att du ska lyckas – alltså på riktigt tjäna pengar på freebets – gäller det därför att ha tålamod. Om du har tur och vinner stort på freebets är det en större vinst som ska omsättas, vilket också gör det svårare att i slutet av dagen fortfarande ha pengar kvar på spelkontot. Många som vinner stort blir ivriga att ta ut sina pengar och satsar därför djärvt för att snabbt omsätta vinsten. Problemet är som sagt att förhastade spel på hög odds med stora insatser lätt leder till att du snabbt förlorar pengarna.

Vi rekommenderar att du är selektiv med ditt spelande. Hitta spelvärda odds och läs på. Desto mer du vet om sporten, ligan, lagen, matchen och spelarna, desto lättare blir det att avgöra vad som är ett spelvärt odds eller inte.

Nästa steg är att bestämma hur mycket du ska spela för. Även här finns det matematiska ekvationer du kan använda. Många förlitar sig dock på magkänslan, vilket kan vara ett bra alternativ för att få alla aspekter inräknade. Se bara till att ställa din insats i relation till oddset. Är det ett högt och riskfyllt odds kanske det räcker med en lägre insats? Är det ett lågt men säkert odds – satsa mer!

Och om du vinner; håll dig till strategin. Satsa långsiktigt och gör välinformerade val.

Varför ska man använda free bets?

Vi tycker att att freebet är ett perfekt komplement att använda om du är antingen lite osäker på ett spel som kanske har ett högre odds eller av andra anledningar inte vill riskera att förlora dina egna pengar. Då kan du använda dig av ett free bet för att inte behöva satsa dina egna pengar. Freebet är som andra erbjudanden spelbolagen delar ut en sorts bonus och vi tycker att alla bonusar som går att få där du inte själv behöver riskera något är en bra bonus. Så att använda free bets är ett perfekt komplement. Men då spelbolagen ofta har en gräns på hur högt freebet du kan lägga vilket brukar vara en fast summa så kan ett free bet passa sig bättre att använda vid ett högre odds. Chansen är kanske inte lika stor att spelet sitter men eftersom du inte själv riskerar dina egna pengar så får du även en större vinst tillbaka om nu spelet skulle gå in.

Funkar freebets på vilka spel man vill? 

Det är olika från olika spelbolag. Men i nästan alla fall av freebets som spelbolagen ger ut så finns det ett minimum odds som du måste uppnå för att ditt freebet ska gå igenom. Det vanligaste är att du måste ha ett odds som är högre än 1.50 på din kupong för att ditt free bet ska vara giltigt. Andra begränsningar som kan finnas är att du inte kan använda ditt freebet i ett kombinationsspel eller att spelet istället måste vara i ett kombinationsspel. Det vill säga att bara spela på en match inte fungerar. Då det skiljer sig från spelbolag till spelbolag så är det alltid viktigt att du kollar igenom vilka villkor som gäller för just de free bet som du vill ta del av.

Fördelar med freebet 

Den största fördelen med att använda dig av ett freebet är att det är spelbolaget som täcker upp kostnaden för spelet vilket gör att du inte behöver använda dina egna pengar för att spela, det är istället spelbolaget som tar den kostnaden på ditt spel. Så skulle ditt freebet gå förlorat behöver du inte vara orolig för att förlora pengar, men samtidigt om spelet vinner så får du gratispengar utan att ha behöva satsat något. Ett free bet är ett bra verktyg att använda sig av om du är osäker på en match men ändå vill chansa och då kan använda dig av ett freebet där spelbolaget istället står för summan. Free bets är även ett bra sätt att testa på nya spelsidor om du vill testa på någon ny sida men inte vill spela med dina egna pengar direkt. Då kan ett free bet vara till bra användning då spelbolaget står för spelet men du får ändå behålla vinsten.

Bästa free bets 2020

I dagsläget i och med den svenska spellicensen där spelbolagen är begränsade till att endast få ge ut en bonus per spelare så har marknaden för free bet blivit allt mindre. Men det finns fortfarande spelbolag som erbjuder freebets till sina kunder och nedan har vi listat de spelbolagen som vi tycker är värda att hålla ett extra öga på när det kommer till freebet bonus.

William Hill – Freebet upp till 1000 kr
Utan omsättningskrav
Kombinationsspel med minst 3 val och lägsta odds 3.50