Bonusar inom spelvärlden är ett fenomen som alltfler spelare ser som en självklarhet. Även för de som gillar att spela på betting finns dessa tillgängliga och en vanlig variant som många spelare föredrar är freebets.

Bolag som erbjuder Freebet

WilliamHill logo
  • Freebet upp till max 1000 kr

  • Maxbonus: 1 000 kr i freebet

  • Lägg ett enkel- eller kombospel med minst tre val med lägst odds på 3,5 så blir WilliamHills odds bonus din

  • Inga omsättningskrav

Till WilliamHill

Bolag som erbjuder Riskfria spel

Betfair logo
  • 450 kr riskfritt

  • Maxbonus: Sätt in 450 kr – Spela riskfritt

  • Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Till Betfair
Lucky Sports logo
  • Få 250 kr tillbaka

  • Maxbonus: Få 250 kr tillbaka vid förlust

  • Omsättningskrav: 0x bonus, minsta odds 2.0

Till Lucky Sports

Vad är Free bet?

Freebet är en slags bettingbonus där du som spelare inte behöver lägga ut några egna pengar på ditt spel, men samtidigt har en chans att ta hem en vinst. Spelbolaget går alltså in och betalar den summa som du annars själv skulle ha behövs lägga ut för att spela. Antingen kan bonusen bestå utav en viss summa pengar som kan användas till speciella freebet-omgångar, eller att du får ett visst antal freebets till ett specifikt värde. Man skulle kunna jämföra denna typ utav freebet med casinovärldens free spins, där man inte heller behöver betala för sina spelade omgångar.

Som vanligt beräknas din vinst genom att man multiplicerar din satsade summa med det odds som gäller. När du vinner med hjälp utav freebet så betalas vinsten minus den summa som spelbolaget betalade åt dig ut till ditt spelkonto , där pengarna sedan kan användas till andra spel. I en del fall kan det hända att dessa pengar har ett visst omsättningskrav, vilket innebär att du måste omsätta summan ett visst antal gånger innan du kan plocka ut den. Detta är för att du inte ska kunna plocka ut pengarna direkt, utan på något vis bidrar med dina egna pengar till ditt spelande.

Du kan däremot ha turen att få tag på freebets utan omsättningskrav. Här kan du alltså i teorin använda din bonus och vinna pengar, som du sedan direkt plockar ut ifrån ditt spelkonto och kan spendera hur du vill.

Hur lyckas du med freebets?

Tumregeln är dock att de flesta spelbolag som erbjuder freebets använder precis nämnda omsättningskrav. Det är ett sätt för dem att skydda sina pengar. Hur kraven ser ut skiljer sig från spelbolag till spelbolag. Ett spelbolag kan också ha olika omsättningskrav för olika kampanjer.

För att du ska lyckas – alltså på riktigt tjäna pengar på freebets – gäller det därför att ha tålamod. Om du har tur och vinner stort på freebets är det en större vinst som ska omsättas, vilket också gör det svårare att i slutet av dagen fortfarande ha pengar kvar på spelkontot. Många som vinner stort blir ivriga att ta ut sina pengar och satsar därför djärvt för att snabbt omsätta vinsten. Problemet är som sagt att förhastade spel på hög odds med stora insatser lätt leder till att du snabbt förlorar pengarna.

Vi rekommenderar att du är selektiv med ditt spelande. Hitta spelvärda odds och läs på. Desto mer du vet om sporten, ligan, lagen, matchen och spelarna, desto lättare blir det att avgöra vad som är ett spelvärt odds eller inte.

Nästa steg är att bestämma hur mycket du ska spela för. Även här finns det matematiska ekvationer du kan använda. Många förlitar sig dock på magkänslan, vilket kan vara ett bra alternativ för att få alla aspekter inräknade. Se bara till att ställa din insats i relation till oddset. Är det ett högt och riskfyllt odds kanske det räcker med en lägre insats? Är det ett lågt men säkert odds – satsa mer!

Och om du vinner; håll dig till strategin. Satsa långsiktigt och gör välinformerade val.