Igår kväll avgjordes åttondelsfinalen mellan Frölunda och Djurgården. Inför gårdagens match stod det 1–1 i matcher efter att Frölunda vunnit den första matchen i Stockholm för att sedan se Djurgården mosa Frölunda i Göteborg med 7–2. Båda lagen har den här säsongen pendlat mycket i prestation. Frölunda började säsongen riktigt bra men har ju längre säsongen gått bara blivit sämre. För Djurgården har väl säsongen varit ganska dålig hela tiden med undantag för några perioder under säsongen med ett par bra matcher på rad.

Matchen igår var händelsefattig och lite tråkig eftersom inget av lagen ville ta några risker när förlust betydde uttåg för båda lagen. Men när nästan halva matchen var spelad lyckades Frölunda sätta 1–0 genom Christoffer Ehn. Det krävdes dock en stunds videogranskning för att godkänna målet eftersom Johan Sundström i Frölunda möjligtvis var på pucken med sin klubba som kanske var lite för hög.

För Djurgården krävdes det nu mål för att säsongen inte skulle ta slut. Några mål för bortalaget blev det dock inte. Istället kunde Frölunda sätta 2–0 fyra minuter in i den tredje perioden för att sedan helt avgöra matchen med två mål i tom kasse. Matchen slutade 4–0 till Frölunda som får möta Rögle i kvartsfinal.