Ett år efter det egentligen skulle äga rum så är det tänkt att det olympiska sommarspelen ska äga rum i Tokyo. Men med 100 dagar kvar till invigningen är det fortfarande många frågetecken kring de olympiska spelen. Men Internationella olympiska kommittén (IOK) har varit tydliga med att OS ska genomföras även om pandemin inte är över. 

Det kommer att vara ett annorlunda OS på många sätt. Pandemin som haft världen i sina klor i över ett år nu sprids fortfarande runt om i världen och är ännu inte under kontroll. Därför har Japan som värdnation valt att inte tillåta någon internationell publik under de olympiska spelen. Om inhemsk publik kommer tillåtas är ännu inte bestämt.

En sak är säker och det är att Internationella olympiska kommittén kommer göra allt i sin makt för att OS ska bli av trots pandemin. Kostnaderna för OS har skjutit i höjden och är nu uppe i hela 131 miljarder kronor. Med alla tv-rättigheter och sponsorpengar så har IOK väldigt mycket att förlora på ett inställt OS och enligt IOK:s ordförande finns det ingen plan B där han menar att det är nu eller aldrig som detta spelet ska genomföras.

Nu med 100 dagar så börjar även den svenska OS-truppen ta form och totalt har 91 svenska idrottare meddelats att de kommer få åka till OS. Den truppen förväntas växa ytterligare och Svenska olympiska kommittén och deras versakmhetschef Peter Reinebo hoppas på en lika slagkraftig trupp som Sverige skickade till OS i Rio 2016. Då deltog 140 svenska idrottare och tillsammans vann dem elva medaljer.

OS 2021 i Tokyo kommer att pågå mellan 23 juli och 8 augusti.