Foto: Bildbyrån

Den pågående pandemin påverkar idrottsklubbarna ekonomiskt och många klubbar går på knäna för att försöka få den ekonomiska biten att falla på plats. Nu väljer spelarna i Djurgårdens hockey att dra sitt strå till stacken och avstår den rörliga ersättningen i sina kontrakt under säsongen. 

Genom att spelarna avstår sina rörliga ersättningar som varje spelare har i sina kontrakt så sparar klubben miljonbelopp under säsongen i dessa tuffa ekonomiska tider.

– Jag är oerhört stolt över våra spelare. De har ett stort Djurgårdshjärta och har en stor ansvarskänsla utifrån den uppkomna ekonomiska situation som såväl Djurgården som övriga lag i SHL upplever just nu. Vi, precis som övriga elitklubbar i Sverige, brottas med den ekonomiska utmaningen som pandemin innebär på den här säsongen och för framtiden. Vi har haft spelare och stora delar av kontoret permitterade tills säsongen startade och nu har vi kommit överens med spelartruppen om en ekonomisk eftergift säger klubbens VD Joakim Eriksson i ett uttalande på klubbens hemsida.