Foto: Bildbyrån

Muamar Tankovic vara eller ickevara i Hammarby har varit en följetång hela säsongen. Hans kontrakt gick ut under sommaren och flera klubbar sades vara intresserade att värva Tankovic som då kunde lämna som bosman under sommaren. Men månaderna gick och Tankovic förblev en Hammarbyspelare tills nu när AEK Aten presenterat honom som deras nya spelare. 

Muamar Tankovic var tydlig med att han ville ta nästa steg ut i Europa och när hans kontrakt gick ut i somras var han fri att lämna till vilken klubb han ville. Men intresset från andra klubbar uteblev och istället valde Tankovic och Hammarby att skriva ett nytt kontrakt i somras på två och ett halv år.

Men nu bara några månader senare lämnar alltså Tankovic återigen Hammarby då han presenterats som ny spelare för grekiska AEK Aten.

AEK Aten var redan tidigare i år intresserade av att värva Tankovic men gå rann övergången ut i sanden och istället under övergångsperiodens sista dag valde grekerna att värva in Muamar Tankovic.

Anledningen till att Tankovic bara några månader efter att han skrivit ett nytt kontrakt med Hammarby kan lämna klubben gratis är för att i det nya kontraktet som skrevs mellan Hammarby och Tankovic så fanns det en klausul. I den klausulen gjordes det klart att Tankovic var fri att lämna Hammarby utan att klubben skulle få någon ersättning om han hittade en ny klubb under detta övergångsfönster.

Det såg alltså länge ut som att klausulen inte skulle få någon inverkan och att Hammarby skulle få behålla Tankovic åtminstone säsongen ut, men så under övergångsfönstrets sista timmar blev han alltså klar för en ny klubb och Tankovic lämnar därmed Hammarby redan nu.

Kontraktet för Tankovic i AEK Aten är skrivet över de fyra kommande åren.

–  Jag älskar Hammarby, det är min klubb! Det var inget lätt beslut det här… Min resa går nu vidare till Grekland, men en vacker dag kommer vi ses igen. Ett tack är inte tillräckligt till alla fans, spelare, ledare och alla som jobbar i klubben, men verkligen – tack så mycket för allt, säger Muamar Tankovic i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.