Foto: Bildbyrån

Malmö FF har imponerat under denna mycket märkliga fotbollssäsong som har utspelat sig. Med uppskjuten ligastart och spel utan publik har skånelaget visat att man är Sveriges bästa lag när man med tre omgångar kvar bärgade klubbens 21:a guld.

När andra lag som på förhand tippades uppe i toppen tillsammans med Malmö FF inte alls levt upp till förväntningarna så har MFF under hela säsongen varit solida och inte hamnat i samma svackor som sina konkurrenter.

Detta gör nu att MFF redan efter 27 av 30 omgångar under söndagen kunde fira att man blivit svenska mästare. Efter Malmö FFs seger med 4-0 på hemmaplan mot Sirius var seriesegern klar. Med 10 poäng ner till tvåan i tabellen Elfsborg kunde MFF efter slutsignalen fira SM-guldet.

Det är en Malmö FF som nu efter säsongen dock kan vara ett splittrat guldlag. För även om Malmö FF är Sveriges i särklass rikaste klubb så är det många spelare som har ögonen på sig från utlandet. Klart är det redan att Behrang Safari lägger skorna på hyllan efter säsongen samt att målvakten Dusan Melicharek lämnar klubben.

Isak Kiese Thelins lån med MFF går ut och även om både klubben och spelaren vill att Thelin är kvar i klubben så det lösas ekonomiskt med belgiska Anderlecht och det återstår att se om MFF kan matcha prislappen på Thelin. Malmö FFs kanske viktigaste spelare mittfältaren Anders Christiansen fick MFF ett monsterbud på för bara några veckor sedan från Saudiarabien som klubben dock valde att tacka nej till trots att dansken ville lämna. Återstår att se om klubben kan motstå om nya bud kommer in. Mittbacken Anel Ahmedhodzic som slagit igenom stort under säsongen ryktas vilja lämna och där är flera storklubbar intresserade som bland annat Milan och Chelsea.