Foton: Bildbyrån

AIK har under året varit dominanta i Elitettan och kunde redan i omgång 22 av 26 säkra avancemanget till Damallsvenskan efter att AIK besegrade Bollstanäs med 5-1. Nu får AIK sällskap av stadsrivalen Hammarby när även dem säkrade avancemanget till Damallsvenskan i helgen efter seger mot Älvsjö med 3-0. 

AIK har sedan laget blev nedflyttade från Damallsvenskan 2015 försökt ta sig tillbaka till den högsta serien under flera säsonger utan att lyckats. Men i år har AIK varit helt dominanta i Elitettan där man har radat upp segrar. Resultaten under säsongen har gjort att AIK nu återigen kommer att spela i Damallsvenskan under 2021.

Med sig från Elitettan kommer man även få stockholmsrivalen Hammarby. Ett Hammarby som förra året föll på målsnöret när man skulle säkra kontraktet till Damallsvenskan men fick se uppflyttningen glida ur händerna, men i år lyckades Hammarby säkra avancemanget till Damallsvenskan och återvänder därmed till den högsta serien i Sverige som man senast spelade i 2018.

Uppflyttningen för de båda stockholmslagen AIK och Hammarby gör att det nästa säsong kan bli tre stycken stockholmslag i den högsta serien. Djurgården återfinns redan i Damallsvenskan men med två omgångar kvar riskerar klubben att åka ur den högsta serien. Skulle Djurgården klara sig kvar blir det första gången sedan 2010 som alla tre stockholmsklubbar spelar i Damallsvenskan.