Foto: Bildbyrån

Kalmar FF har presenterat en ny tränare på sin hemsida. Klubbikonen Henrik Rydström återvänder till föreningen efter två år i konkurrenten Sirius.

Under tisdagen presenterade Kalmar FF sin nya tränarlösning efter att Nanne Bergstrand lämnade klubben efter säsongen. Den nya huvudtränaren blir ett nygammalt ansiktet, då Henrik Rydström styr skutan i KFF framöver. Hur länge kontraktet är skrivet är dock inte kommunicerat än.

Henrik Rydström har en lång och gedigen spelarkarriär i Kalmar FF, vilket var den enda klubb han representerade under sina 20 år som elitspelare. Rydström är den spelare i klubben som spelat flest matcher i historien, med sina 802. Han var med under Kalmars resa upp i det svenska seriesystemet, som sedan krönets med ett SM-guld 2008.

Efter spelarkarriären gick Rydström direkt in som ledare i klubbens ungdomsled. 2018 blev han assisterande tränare bakom Nanne Bergstrand, men fick sedan ta över det tillfälliga huvudansvaret under sluttampen av säsongen. Efter säsongen 2018 meddelade dock Kalmar att de och Henrik Rydström skulle gå skilda vägar. Något som gjorde att ikonen till slut hamnade i IK Sirius, där han delade huvudansvaret med Mirza Jeleczak. Den gångna säsongen har dock Rydström gjort succé som ensam huvudtränare för den allsvenska klubben.

I slutet på säsongen meddelade Rydström att han lämnar Sirius efter säsongen av privata skäl. Han har sin familj i Kalmar och ville vara så nära sin familj som möjligt.

Och nu är han alltså klar som huvudtränare för sin gamla klubb, Kalmar FF. Något som klubben presenterar på sin hemsida.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här