Foto: Bildbyrån

Viktor Claesson, Kristoffer Olsson och Marcus Berg är alla svenska landslagsspelare som tillhör den ryska klubben Krasnodar. Igår blev klubben som bildades för bara år sedan klara för Champions League efter att laget slagit ut grekiska PAOK. 

Krasnodar vann det inledande mötet på hemmaplan med 2-1 mot grekiska PAOK där Viktor Claesson var en av målskyttarna i Krasnodar gjorde att de hade avancemanget i egna händer inför returen.

Även returmötet i Grekland vann Krasnodar med 2-1 där både Marcus Berg och Viktor Claesson fanns med på planen. Kristoffer Olsson som spelade i första mötet var inte med i returmötet mot PAOK.

Segern innebär att svensklaget Krasnodar nu är vidare till Champions League gruppspel och för första gången i historien så kommer det vara tre ryska lag med i ett Champions League gruppspel. Detta då Krasnodar får sällskap av Zenit Saint Petersburg och Lokomotiv Moskva.

Alla tre svenskar som spelar i Krasnodar blev även uttagna till Janne Anderssons landslagstrupp som ska spela träningsmatch mot just Ryssland och sedan väntar även två Nations League matcher mot Kroatien och Portugal.