Foto: Pixabay

Mikael Ymer som är rankad på 80:e plats i världen fick tuffast möjliga lottning direkt i inledningen av Franska Öppna. På andra sidan nätet väntade världsettan Novak Djokovic och det blev en väntad förlust för svensken. Trots att Djokovic vann matchen enkelt hyllade han sin motståndare efter matchen. – Vi kommer få se mycket av Mikael i framtiden, sa den serbiske storstjärnan efter matchen.

Det blev en tuff match för Ymer där Djokovic spelade av första set redan på 21 minuter. Genom att vinna med 6-0 och där Ymer bara vann sju poäng totalt. Sedan jobbade Sverigeettan Ymer sig in i matchen och bjöd upp till spel. I andra set så bjöd även Ymer på ett fantastisk slag när han med ryggen mot planen slog bollen mellan benen otagbart för Djokovic. Ett slag som fick såväl publiken som Djokovic att applådera.

Djokovic kunde dock relativt enkelt vinna även andra set med 6-2 och spelade sedan av tredje set genom att vinna med 6-3. Så totalt förlorade Ymer mot världsettan i tre raka set, 6-0, 6-2 och 6-3.

Trots den enkla segern så var Djokovic inte sen med att hylla sin motståndare. Han berättade efter matchen att han tyckte Mikael var en av de bästa spelarna från den yngre generationen.