Foto: Bildbyrån

Det var märkliga scener som utspelade sig i New York där US Open i tennis avgörs. Det var i fjärde rundan av turneringen som världsettan Novak Djokovic hamnade i underläge mot Pablo Busta. Djokovic skickade då iväg en boll i ilska som träffade en av linjedomarna rakt på struphuvudet. Djokovic var snabbt framme och bad om ursäkt men skadan var redan skedd och världsettan diskades ur turneringen. 

Incidenten som ledde fram till detta var efter att Pablo Busta som är placerad på 20:e plats på världsrankingen gick upp till 6-5 i första set. Djokovic skickade då till en boll som träffade linjedomaren på struphuvudet. Linjedomaren fick rejält ont och det både hörde och syntes i sändningen att hon hade svårt att andas. Linjedomaren kunde dock återhämta sig efter en stund men då kom beskedet efter en överläggning mellan domarna. Novak Djokovic var diskvalificerad, regler gör gällande att om en spelare medvetet skjuter en boll på en domare så ska spelaren diskas vilket så nu var fallet.

Det var en märkbart irriterad Djokovic som inte var nöjd med beslutet som lämna planen. Han vägrade tala med media efter matchen men har under natten bett om ursäkt för sitt agerande och även vädjat till sina fans att inte trakassera linjedomaren som blev träffad. Detta efter hon både fått mota hot och hat på sociala medier.