Foto: Bildbyrån

Champions Hockey League kommer inte att spelas under den här säsongen. På grund av den rådande coronasituationen i Europa väljer turneringen att ställa in säsogen. Reserestriktionerna mellan de europeiska länderna är den stora anledningen till att turneringen inte blir av. 

– Hälsan och säkerheten för alla lag är den högsta prioriteten. Och med den nuvarande epidemiologiska utvecklingen skulle vi inte kunna garantera att alla skulle komma hem friska och utan att behöva sitta i karantän säger CHL:s president Peter Zahner i ett pressmeddelande.

CHL väljer alltså att ställa in den kommande säsongen av Champions Hockey League, beslutet fattades till följd av den rådande covid-19 situationen i Europa. Många länder har reserestriktioner mellan varandra vilket gör att det inte går att garantera att alla matcher skulle kunna gå att genomföras och turneringen väljer då istället att ställa in.

Beslutet grundar sig även i att CHL 2020/2021 inte skulle vara hållbart för varken klubbar eller organisationen med det rådande läget som är i Europa.