Foto: Bildbyrån

Sverige är utslagna ur Hockey-VM redan i gruppspelet. Ett rejält fiasko för Tre Kronor. Detta är första gången i modern tid som Sverige missar ett slutspel i ishockey. 

Sverige har aldrig missat slutspelet i ett VM sedan formatet ändrades 1992. Men nu har det alltså skett för första gången. I hockey-VM 2021 i Riga så missar Tre Kronor slutspelet. Det hela började med att Sverige förlorade de två inledande matcherna mot Danmark och Belarus. Två nationer som Sverige vanligtvis ska vinna mot. Dessa förluster satte Sverige i en jobbig situation. När Sverige sedan vann mot Schweiz så fick man lite andrum, men förlusten mot Tjeckien gjorde att Sverige var piskade att vinna de resterande matcherna för att Tre Kronor inte skulle missa slutspelet.

Man vann först mot Storbritannien och sedan mot Slovakien, vilket gjorde att den sista matchen mot Ryska förbundslaget skulle avgöra Sveriges öde i hockey-VM 2021. Sverige inledde piggt och tog ledningen med 1-0. Men inom loppet av av 12 sekunder i tredje perioden så tappade Sverige ledningen med 1-0 till underläge 1-2 efter två snabba mål från Ryssland. Sverige lyckades dock snabbt replikera och kvittera matchen till 2-2. Matchen gick till förlängning och sedan straffar. Där föll Sverige och ryska förbundslaget vann matchen.

Förlusten för Sverige innebär att man inte har någon chans att sluta topp fyra i gruppen och missar därmed slutspelet i hockey-VM. Ett riktigt fiasko för svensk del.