Det svenska herrlandslaget kommer inte att delta under bandy-VM i Ryssland i år. Det meddelar nu Svenska Bandyförbundet på sin hemsida.

Ryssland har invaderat Ukraina och oroligheter pågår i det stora landet i öst. En oro som drabbar hela Europa under torsdagen i mångt och mycket och där beslut bortom politik kan tas. Den 27 mars i år så är bandy-VM för herrar planerat att starta i Ryssland. Nu kommer beskedet från Svenska Bandyförbundet att man inte kommer att delta under mästerskapet.

– Ryssland bryter mot både internationell rätt och mänskliga rättigheter när man invaderar Ukraina. Utifrån detta, Svenska Bandyförbundets egen värdegrund, samt vårt engagemang som medlem i UNICEF Sverige, var det ett enkelt beslut att dra oss ur vårens VM-turneringar i Ryssland, säger förbundets generalsekreterare Pär Gustafsson till deras hemsida.

I samma veva så meddelar förbundet att man inte heller kommer att delta i P17-VM i ryska Kemerovo som planeras till 24-26 mars. Finlands Bandyförbund har även de meddelat att de drar sig ur turneringarna. Huruvida Ryssland kommer kunna stå värd för mästerskapen eller inte är ännu oklart.