Det blev Bollnäs som vann den femte avgörande kvartsfinalen i bandys slutspel, i semifinalen väntar Villa Lidköping.

Västerås hade hämtat upp 0-2 underläge i matcher till 2-2 och nu skulle allt avgöras vilket lag som skulle knipa den sista slutspelsplatsen.

3344 personer hade tagit sig till ABB Arena för att kolla på den direkt avgörande kvartsfinalen mellan hemmalaget Västerås och gästande Bollnäs GIF.

Redan efter fem minuter fick hemmalaget jubla när Robin Andersson kunde göra 1-0 för Västerås. Gästernas skyttekung Christoffer Fagerström var på spelhumör och vände själv på tillställningen. Efter att ha kvitterat till 1-1 på straff gjorde sedan Fagerström ytterligare två mål i första halvlek. Dessa mål tillsammans med ett självmål gjorde att Bollnäs gick till halvtidsledning med 1-4.

Avgörandet kom direkt i andra halvlek när duktiga Daniel Mossberg sköt in 1-5. Västerås försökte komma tillbaka men närmare än Daniel Johanssons 3-5 reducering med tio minuter kvar av matchen kom aldrig laget.

För Bollnäs del väntar nu semifinal mot Villa Lidköping.

I den andra semifinalen möts Edsbyn och Sandviken. Semifinalerna spelas i bäst av fem matcher.