Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis gjorde säsongsdebut och hoppade över 6 meter direkt, Duplantis gjorde sen tre bra försök på världsrekordhöjden 6,17 men misslyckades.

Armand Duplantis säsongsdebuterade i Düsseldorf under tisdagskvällen. Duplantis bevisade att han till detta år har blivit snabbare och starkare.

20 åriga Duplantis klarade i första försöket på 5.40 samt 5.55, första försöket på 5.70 misslyckades men sedan gled han enkelt över i sitt andra försök.

När Duplantis klarade 5.80 i första försöket så delade han ledningen tillsammans med vännen och värsta konkurrenten Sam Kendricks.

Duplantis fortsatte sedan att lekande lätt flyga över både 5.90 samt 5.95 i sina första försök. När han sedan klarade 6 meter samtidigt som Kendricks rev ut sig var segern kvar.

Armand Duplantis valde då att lägga upp ribban på världsrekodhöjden 6.17. I det första försöket kom Duplantis lite fel in till ribban och fick inte med sig tillräckligt med fart upp i luften.

I det andra försöket var Duplantis i ribban på vägen upp med benen, en liten touch med armbågen på vägen ner gjorde att ribban höll ner till marken men detta var ett strålande försök. Närmare än detta kom inte Duplantis denna gång men vi har en spännande friidrottssäsong att se framemot med det självklara huvudmålet OS i Tokyo.

Världsrekordhållare för stavhopp är fransmannen Renaud Lavillenie på 6.16