Foto: Bildbyrån

Lotta Ökvist lämnar Manchester United för de svenska mästarna Kopparbergs/Göteborg FC. Den 23-åriga försvararen har skrivit på ett tvåårskontrakt med KGFC. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Skriverierna kring Kopparbergs/Göteborg har varit många under den senaste tiden, sedan klubben först gått ut med att man skulle lägga ner verksamheten, för att sedan återuppta den igen.

När det nu ser ut som att Kopparbergs/Göteborg ställer ett lag på benen i Damallsvenskan nästa säsong, har man börjat värva spelare. Tidigare har man värvat Johanna Rytting Kanneryd från konkurrenten FC Rosengård och nu har man presenterat ännu en prestigevärvning, i Lotta Ökvist. Den vänsterfotade backen lämnade Hammarby för Manchester United 2019, men vänder nu alltså tillbaka till svensk fotboll igen.

– Det känns oerhört spännande att komma till svenska mästarna, ett lag med höga ambitioner som dessutom står för en rolig och attraktiv fotboll. Jag känner att jag utvecklats i Manchester och hoppas kunna ta ännu fler steg framåt i Göteborg, säger Lotta Ökvist till KGFC:s hemsida.

Tränaren Mats Gren är nöjd med värvningen av 23-åringen.

– Vi har ju följt Lotta under ganska lång tid. Hon är på gränsen till landslaget och är mångsidig som spelare, funkar oavsett om vi spelar med tre eller fyra backar. Främst är det väl snabbheten, bollsäkerheten  och passningsskickligheten man vill lyfta fram, säger han till klubbens hemsida.

Lotta Ökvist har över 60 landskamper på ungdomssidan och en A-landskamp, när hon debuterade mot Danmark i Algarve Cup under våren 2020.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här