Foto: Bildbyrån

För andra veckan i rad slog Armand Duplantis världsrekord. Det nya världsrekordet är 6,18

Efter en vecka där hela friidrottsvärlden har pratat om Duplantis fantastiska världsrekord så var det många som var spända att se underbarnets nästa tävling i Glasgow. Duplantis gjorde ingen besviken och flög över ingångshöjden på 5,50. Efter att stått över höjden 5,65 så svarade Duplantis för sin enda rivning i tävlingen när han kom fel i sitt första försök på 5,75. I andra försöket var Duplantis högt över ribban och tävlingen fortsatte på 5,84.

Duplantis tog 5,84 med bred marginal medans övriga tävlande rev ut sig. Det betydde att Duplantis själv fick välja vilken höjd han ville fortsätta på. Valet föll på 6,00 vilket han klarade utan större besvär.

Armand Duplantis beslöt sig då att lägga upp ribban på 6,18 och får till sitt livs bästa hopp någonsin, Duplantis var aldrig nära att riva ribban och var högt över.

Så här sa Duplantis efter tävlingen.

– Det första tillfället var lite mer överraskande för då hade jag aldrig gjort det.  Den här gången var det inte lika stor överraskning. Jag gjorde en bra tävling i dag, men det var en liknande prestation som förra veckan. Men det är fortfarande ett nytt världsrekord, och det är galet.

Finalen i OS i Tokyo utspelar sig den 4 augusti, vi får hoppas att Duplantis kan vara i samma form den tävlingen.