Foto: Unsplash

Det svenska landslaget i bowling tog hela sju medaljer under VM i Dubai 2021. Mästerskapet avslutades med ett svenskt guld och brons i mixed-tävlingen.

Mellan den 6-15 november så har Världsmästerskapen i bowling pågått i Förenade Arabemiraten, närmare bestämt i Dubai. Där har det svenska landslaget tagit hela sju medaljer.

Under den sista tävlingsdagen så avgjordes VM med den nya distansen ”mixed”, där två tjejer och två killar tävlar för varje lag. Där tog Sverige hem en rejäl storslam. William Svensson, Jesper Svensson, Sandra Andersson och Joline Persson Planefors tog hem VM-guldet till Sverige efter att de slog USA i finalen. Men Sverige säkrade också en till medalj i distansen, då det andra svenska laget med James Blomgren, Markus Jansson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner tog hem bronsmedaljen.

Sedan tidigare hade alltså Sverige tagit fem medaljer i mästerskapet, där allt började med James Blomgrens VM-guld i singel under de inledande dagarna innan andra spelare tog över och deltog i medaljregnet.

Sveriges medaljer i bowling-VM

Guldmedaljer:
James Blomgren (singel)
Jesper Svensson, William Svensson, Sandra Andersson, Joline Persson Planefors (mixed)

Silvermedaljer:
Sandra Andersson, Joline Persson Planefors (dubbel)
Jesper Svensson, Pontus Andersson (dubbel)

Bronsmedaljer:
James Blomgren, Markus Jansson, Cajsa Wegner, Jenny Wegner (mixed)
William Svensson, James Blomgren (dubbel)
James Blomgren, William Svensson, Jesper Svensson, Markus Jansson (3-manna)