Foto: Bildbyrån

Mer än 50 procent av de tillfrågade Tokyoborna är negativt inställda till att arrangera olympiska spelen 2021. Anledningen är coronaviruset och dess efterföljder vilket gör att boende i världens folkrikaste stad inte vill ha in folk från resten av världen till OS 2021.  

Drygt var fjärde tillfrågad person vill att de olympiska spelen i Tokyo ska ställas in helt, samtidigt tycker 25 procent att man ska skjuta upp OS ännu längre än till nästa år. Drygt 46 procent av de tillfrågade personerna är positivt inställda till OS och vill att de ska genomföras som planerat under sommaren 2021.

OS i Tokyo skulle ha genomförts i år mellan den 24 juli och 9 augusti. Men pågrund av den rådande situationen i världen med coronaviruset så valde Internationella olympiska kommittén att flytta mästerskap ett år framåt i tiden till sommaren 2021. Men om de boende i Tokyo får bestämma så vill de flytta spelen ännu en gång eller ställas in helt.

Ordförande i IOK, Thomas Bach har i tidigare uttalanden sagt att de olympiska spelen i Tokyo ska genomföras under sommaren 2021 eller så kommer de ställas in helt.