Foto: Bildbyrån

Isaac Kiese Thelin blev tvåmålsskytt och straffhjälte när Malmö kvitterade sent borta mot AIK. Matchen slutade 2-2 efter att skåningarna vänt ett tvåmålsunderläge.

AIK och Malmö möttes så sent som i torsdags, i kvartsfinalen av Svenska Cupen. Ikväll ställdes de mot varandra igen och det skulle bli en rysare.

Det var en jämn första halvlek på Friends Arena. De första 45 minutrarna såg ut att bli mållösa, men precis innan halvtidspaus knorrade Sebastian Larsson in en vacker frispark som kunde ge hemmalaget ledningen.

I den andra halvleken var det AIK som utökade sin ledning. Det gjorde man via sin unga mittfältare Bilal Hussein.

Med en 2-0 ledning såg AIK ut att ha kontroll på matchen. Men med 20 minuter kvar av den ordinarie speltiden fick Malmö med sig en straff efter hands i straffområdet. MFF:s stjärna Isaac Kiese Thelin klev fram, men missade. Men med en räddning rakt ut från AIK:s målvakt Jakob Haugaard, fick Kiese Thelin chansen att slå in returen, vilket gav Malmö vittring i matchen.

De sista 20 minuterna var en lång transportsträcka för AIK. Malmö pressade på och tryckte ned AIK. Och till slut kom utdelningen. Tim Prica slog en fin djupledsboll för Jo Inge Berget att löpa på. Karol Mets i AIK:s backlinje hade svårt att hänga med och glidtacklade Berget i straffområdet.

Domaren Mohammed Al-Hakim pekade än en gång på straffpunkten och återigen var det anfallaren Isaac Kiese Thelin som klev fram. Denna gång väntade han ut målvakten och kunde enkelt placera in kvitteringen i det motsatta hörnet.

Målet kom i den sista ordinarie spelminuten. Efter kvitteringen var det Malmö som ville framåt, men tiden var för knapp för att nå en ledning.

Istället får lagen en varsin poäng efter stormötet. Malmö ligger på en fjärdeplats i tabellen och AIK klev upp på en andraplats, förbi rivalen Djurgården.

Nästa matcher för lagen är första respektive andra juli.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här