Foto: Bildbyrån

Den årliga friidrottstävlingen Diamond League som anordnas i Sverige flyttades fram på grund av det rådande läget med coronaviruset i världen. Nu står det dock klart att tävlingen ska genomföras i Stockholm den 23 augusti. 

Detta står klart sedan det internationella friidrottsförbundet nu har släppt en uppdaterad lista på tävlingar efter att alla tävlingar ställts in eller flyttats till följd av coronapandemin.

Diamond League galan i Sverige skulle ha anordnas den 24 maj men flyttas nu istället fram tre månader till den 23 augusti. Flera andra Diamond League-tävlingar ställs dock in och den första tävlingen blir 14 augusti i Monaco.

Det är fortfarande osäkert om tävlingen i Sverige kommer att vara öppen för publik eller om det kommer ske bakom stängda dörrar.

– Ekonomiskt betyder det jättemycket att ha publik men i det här läget är säkerheten viktigast. Kan vi arrangera galan utan publik är det mycket bättre än att den ställa in, säger tävlingschefen Jan Kowalski till SVTsport.

Hur det blir med internationellt deltagande är för tidigt att säga något om.  Drömmen för arrangörerna är att kunna få hit så många internationella tävlande som möjligt men jobbar utifrån flera scenarion där det kan bli en tävling utan internationellt deltagande, allt beroende på hur öppningen av gränser och liknande kommer arta sig de närmaste månaderna.