Regeringen har betalat ut 500 miljoner i ett krispaket till idrottsrörelsen i Sverige. Pengar som inte kommer räcka enligt riksidrottsförbundet som menar att betydligt mer pengar behöver betalas ut. 

Till följd av coronakrisen har idrottsrörelsen drabbats hårt. Detta gjorde att regeringen betalade ut 500 miljoner kronor i ett krispaket. Men dessa pengar kommer enligt riksidrottsförbundet inte att räcka och såhär säger deras ordförande i ett pressmeddelande;

”Regeringens välbehövliga krispaket på 500 miljoner kronor kommer inte i närheten av att täcka omfattande ekonomiska konsekvenserna av coronakrisen för svensk idrott. Allt mer talar för att vi i juni behöver komma tillbaka till regeringen för ytterligare stöd även för juli och framåt.”

Riksidrottsförbundet har räknat på att idrottsrörelsen kommer att ha förlorat 1.2 miljarder kronor i intäkter fram till den sista juni.

– Det är tiotusentals evenemang som har ställts in. Allt från internationella tävlingar på yttersta elitnivå till det lilla valborgsfirandet som är och har varit en avgörande intäkt för den lilla föreningen i decennier säger ordförande Björn Eriksson i pressmeddelandet.