Foto: Bildbyrån

Har du tröttnat på julmaten och att sitta och lyssna på gamla historier från släktingar kring julbordet så kan det vara dags att vända blicken mot TV:n istället. För under julen så fylls tablån med massor av sport att titta på!

Här är de största sporthändelserna under jul och nyår 2020;

JVM i ishockey
När: 25 december– 5 januari
Var:  Kanada
TV: SVT och TV6/Viaplay

Världens bästa juniorer ska göra upp i världsmästerskapet i ishockey. Har för många blivit den stora sporthändelsen under julledigheten. Årets turnering spelas i Kanada vilket gör att matcherna spelas nattetid i Sverige.

Premier League
När: 26 december– 4 januari
Var: England
TV: Viasat/Viaplay

Fotbollen i England rullar på under mellandagarna, de hårda matchandet i England gör att det kommer vara matcher varje dag från den klassiska annandagsmatchen fram till den fjärde januari.

Tour de ski
När: 1 januari – 11 januari
Var: Schweiz och Italien
TV: SVT

Den stora händelsen inom skidsport ska avgöras. Brukar vanligtvis starta innan nyår men på grund av covid har tour de ski flyttas fram några dagar och startar istället 1 januari. Sverige kommer efter mycket diskussioner att delta i Tour de ski.

SHL
När: 26, 28, 30 december och 2 januari
Var: Sverige
TV: C More/TV4

SHL inleder julmatcherna med annandagshockey som blivit en stark tradition inom ishockeyn de senaste åren. Sedan rullar de på med matcher varannan dag under hela jul och nyårs dagarna.

Dart-VM
När: 15 december – 3 januari
Var: England
TV: Viaplay

Årets största turnering inom Dart avgörs i anrika Alexander Palace i London, är vanligtvis en nästan tre veckor lång publikfest men på grund av covid-19 spelas turneringen i år inför stängda dörrar.

Annandagsbandy
När: 26 december
Var: Sverige
TV: Sportbladet

Den kanske mest klassiska dag när man tänker på svensk sport under julen. Annandagsbandyn har alltid varit en stor publikfest där man fyller arenorna runt om landet. I år kommer det såklart vara annorlunda på grund av covid-19.

La Liga
När: 29,30,31 dec och 2 januari
Var: England
TV: Viasat/Viaplay

Även Spanska liga fotbollen kommer att spela matcher under mellandagarna. Vanligtvis brukar lagen i Spanien ha ledigt under denna perioden. Men på grund av att säsongstarten flyttades fram till följd av covid-19 så kommer det i år att spelas matcher även i spansk fotboll under julen.

NBA
När: 25 december – 3 januari
Var: USA
TV: C More

Som vanligt så kör NBA full fart under julen och nyår. Matcher varje dag spelas under hela jul och nyår.

Hockeyallsvenskan
När: 26,27, 29, 30 december och 3 januari
Var: Sverige
TV: C More

Hockeyallsvenskan kommer även dem att spela flera omgångar under mellandagarna och runt nyår. Matcherna är dock mer utspridda än i SHL vilket gör att vi kan njuta av Hockeyallsvenskan under flera dagar.