Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten har haft kontinuerlig dialog under både juni och juli månad och i nuläget är situationen samma att publik inte kommer vara välkommen på svenska arenor under den kommande tiden. Nästa avstämning för att kolla hur situationen är kommer att ske i augusti. 

När coronapandemin tog ett järngrepp om världen så ställdes mycket idrott in, andra evenemang sattes på paus och några flyttades fram i tiden. När sedan idrotten sakta men säkert återhämtat sig så har detta skett inför stängda dörrar och ingen publik är tillåten. Folkhälsomyndigheten har gått ut med riktlinjer för att inte mer än 50 personer får vistas på samma plats vilket är något som idrottsföreningar då måste följa.

Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten har haft samtal både under juni och juli månad, men ingen ny information har kommit och samma regler att idrott ska spelas inför tomma läktare kommer att vara kvar. Det är fortfarande oklart när publik kommer att få återvända till arenorna runt om i Sverige.

Nästa avstämning mellan Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten kommer att ske i augusti, men mycket tyder på att publiken får vänta betydligt längre än så innan folk kan besöka idrottsevenemang i Sverige igen.