Foto: Bildbyrån

Målvakten Anders Lindegaard kvitterade sent för sitt Helsingborg i bortamatchen mot Falkenberg. Dansken nickade in en hörna till slutresultatet 2-2.

Falkenberg tog emot Helsingborg hemma på Falcon Alkoholfri Arena. Hemmalaget kommer från en formsvacka medan bortalaget HIF har ryckt upp sig från sin dåliga start på säsongen.

I söndagens match var det Falkenberg som kom ut starkast och man tog ledningen tidigt. Redan i 4:e matchminuten gjorde unge Edi Sylisufaj 1-0 med en riktig drömträff upp krysset bakom Helsingborgs målvakt Anders Lindegaard. Målet gjorde att FFF gick in i halvtid med en 1-0 ledning.

I den andra halvleken var det återigen Falkenbergs tur att göra mål och i och med det utöka sin ledning. Och det kom via ett dråpligt självmål från Helsingborgs vikarierande mittback Ravy Tsouka.

Men Helsingborg skulle bita sig in i matchen och man fick sig en reducering i minut 81, av holländaren Anthony van den Hurk. Efter målet var det ett Helsingborg som tryckte på i Falkenberg.

Och det skulle bära frukt, när lagets målvakt och tillfälliga lagkapten Anders Lindegaard knoppade in en hörna med huvudet i slutminuterna, efter en fint slagen hörna av Martin Olsson. Målet fastställde slutresultatet 2-2.

En oväntad målskytt som kunde ge sitt lag en poäng med på resan hem till Skåne. Poängen innebär att Helsingborg klättrar förbi Kalmar från en 15:e plats upp till plats 14. Falkenberg är kvar på jumboplats.

Samtliga resultat från söndagens allsvenska:

IK Sirius – IFK Norrköping 4-2

IF Elfsborg – Djurgårdens IF 1-0

Varbergs BoIS – AIK 2-2

Malmö FF – Kalmar FF 2-1

Östersunds FK – BK Häcken 2-2

Falkenbergs FF – Helsingborgs IF 2-2

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här