Foto: Bildbyrån

Vi har kommit fram till den fjärde omgången i Premier League i Dart. Dagens matcher spelas i 3Arena i Dublin.

Efter förra veckans skräll när Nathan Aspinall vann mot Michael van Gerwen har samtliga spelare tappat poäng i årets säsong. Det är med andra ord fortfarande väldigt jämt både i toppen av ligan där vi hittar nykomlingen Glen Durrant samt i botten av tabellen där Daryl Gurney återfinns.

Dagens utmanare i startfältet är hemmaspelaren William O’Connor. William O’Connor ligger på 37e plats på världsrankingen och får svårast tänkbara motståndare när han ställs mot en revanschsugen Michael van Gerwen.

I matchen mellan Daryl Gurney mot Michael Smith är det viktigt att Gurney börjar hitta rätt med sina utgångar. Efter de tre första omgångarna ligger Gurney på låga 30% i checkouts. Gurney är även den enda spelaren som i årets säsongen inte gjort någon checkout på högre än 100. I dagens match mot Michael Smith så krävs det att Gurney kommer in i matchen direkt. Michael Smith gjorde en strålande insats i förra veckan när han vann mot Jonny Clayton med 7-1. Michael Smith snitt låg i den matchen på fina 105.51, kan Michael Smith fortsätta kasta på den höga nivån så kommer han vara en kandidat att vinna årets premier league.

Dagens matcher

Glen Durrant – Nathan Aspinall

Rob Cross – Gary Anderson

Daryl Gurney – Michael Smith

William O’Connor – Michael van Gerwen

Gerwyn Price – Peter Wright