Hammarby besegrade Örebro FC med klara 5-0 och är klara för semifinal. Matchen avgjordes i  början av andra halvlek när Bajen gjorde två snabba mål.

Efter 3-3 i den första kvartsfinalen i futsalslutspelet så var det många som trodde att det skulle bli en jämn returmatch mellan lagen.

Hammarby startade matchen bäst och ägde mycket av bollen, Hammarbys plan var att sätta en hög press på Örebros backar som gjorde att de tvingades spela upp en långboll, detta lyckades laget med under hela matchen. Efter knappt halva den första halvleken gjorde Hammarby matchens första mål genom Mosaddiq Zekria. Zekria tog vara på sin egna retur och sköt in ledningsmålet från knappa sex meter.

Tidigt i den andra halvleken avgjorde Hammarby matchen när först Liridon Makolli stötte in 2-0 med magen och minuten senare gjorde Fredrik Notice 3-0 till hemmalaget.

Örebro FC lyckades aldrig ändra på matchbilden och i slutet av matchen när Örebro FC försökte med sitt jokerspel, det vill säga att man tar ut målvakten och sätter in en extra utespelare kunde Hammarby utöka ledningen till både 4-0, och till slut 5-0.

I den andra kvartsfinalen vann IFK Göteborg mot Borås AIK med 6-4. Det betyder att IFK Göteborg tog sig vidare till semifinal.

Samtliga semifinallag i Svenska Futsalligan

Hammarby

IFK Göteborg

AFC Eskilstuna

IFK Uddevalla

Hammarby som vann serien väljer vilket lag av AFC Eskilstuna och IFK Uddevalla man vill spela emot i sin semifinal. Semifinalerna är planerade att spelas i ett dubbelmöte med start i helgen.