Foto: Bildbyrån

Till skillnad från många andra idrotter så spelas fortfarande futsalslutspelet, dock spelas matcherna utan publik.

Serievinnarna Hammarby slog i kvartsfinalen Örebro FC med totalt 8-3. I första matchen hade Hammarby problem med Örebro men i returmatchen i Eriksdalshallen så lät man aldrig Örebro FC få någon chans och kunde enkelt ta sig vidare till semifinal. Som seriesegrare belönades Hammarby med att få välja motståndare i semifinal och valet kom att bli IFK Uddevalla. Uddevalla slutade på sjunde plats i grundserien och slog i sin kvartsfinal ut Strängnäs med klara 10-5.

I hemmamatchen mot Strängnäs vann Uddevalla med 4-2, medans bortamatchen slutade med seger 6-3. I grundserien vann Hammarby två tighta matcher. Hemmamötet vanns med 4-3 och i Agnebergshallen blev siffrorna 4-2 till Bajens fördel.

I den andra semifinalen möts IFK Göteborg och AFC Eskilstuna. IFK Göteborg slutade på andra plats i tabellen och vann sedan sin kvartsfinal mot Borås AIK med totalt 9-7 efter seger i den avslutande hemmamatchen med 6-4.

AFC Eskilstuna tog sig vidare till semifinal efter en dramatisk kvartsfinal mot Skoftebyn. Efter att båda matcherna slutat 3-3 och inget mål gjordes i förlängningen så avgjordes matchen först efter straffar. Där kunde AFC Eskilstuna vinna och ställs nu mot IFK Göteborg.

Senast lagen mötes var den 25 januari, den gången hade AFC Eskilstuna ledningen i halvtid med 3-1 men IFK Göteborg kunde vända och vinna matchen med 5-3.

Semifinalerna spelas likt kvartsfinalerna i ett dubbelmöte där det lägsta rankade laget startar på hemmaplan.

Spelschema semifinalerna

22/3 14:00 IFK Uddevalla – Hammarby Futsal
22/3 16:30 AFC Eskilstuna – IFK Göteborg Futsal
28/3 12:30 Hammarby Futsal – IFK Uddevalla
28/3 16:00 IFK Göteborg Futsal – AFC Eskilstuna